Jalfrezi er en indisk curry 🌿
Den blir laget i mange utgaver med forskjellige proteiner.
Lam, geit, kylling, fisk eller vegetar med grønnsaker er de mest brukte i India.
Jalfrezi ble opprinnelig brukt som restemat, hvor man stekte rester av kjøtt eller fisk
-og blandet inn løk og chili.
Denne utgaven av Jalfrezi er en smaksbombe med kylling, servert med basmatiris, nanbrød og raita 🌿
Raita er en frisk og kjølende yoghurtdressing, som inneholder agurk og mynte.
Indisk mat har fem styrkegrader:
Nanbrød er ett indisk mykt hvetebrød, som blir laget med yoghurt.
Ekte nanbrød stekes ved høy temperatur i en tandooriovn, men det går helt fint å lage brødet i en vanlig stekeovn. Du får også kjøpt ferdig stekte nanbrød, som kun skal varmes før servering.
Sikkert ikke like gode, som hjemmelaget, men smaker helt greit !
Mild, medium, madras, vindaloo og tendaloo 🌾
Denne utgaven ligger på madras... vil jeg tro !
Bruk mindre eller mer krydder - etter smak og behag 😋
Denne utgaven ligger på madras... vil jeg tro !
Bruk mindre eller mer krydder - etter smak og behag 😋
Husk at krydder taper seg i smak og styrke etter lang tids oppbevaring.
Se på best før datoen -og invester ett par kroner på nytt krydder hvis det har gått lang tid, les måneder over best før datoen.
God middag ♪♪
Du trenger til 4-6 porsjoner:
- 1 kg kyllingfilet
- Stekeolje
- 1 gul løk
- 1 rød løk
- 1 chili
- 1 paprika
- 1 ss revet ingefær
- 400 g hermetiske tomater
- 1 ts malt spisskummen
- 1 ts malt koriander
- 1 ts gurkemeie
- 1 ts røkt chilipulver
- 1 ts garam masala
- 1 ts salt
- 1 ts sennep
- 2 ss tomatpuré
- 1,5 dl vann
- 1 terning kyllingbuljong
- Pepper
- 2 dl kokosmelk
- Frisk koriander
- Lime
- Basmatiris
- Nan brød
- Raita *
Sånn gjør du:
Raita- Skjær kyllingfilet i strimler og brun den rask i en varm stekepanne i olje eller smør i flere omganger.
- Legg kyllingen til side.
- Skrell og skjær løk i tynne skiver og stek den i smør til den er gyllen.
- Tilsett paprika, skåret i strimler, finhakket chili og revet ingefær.
- Hell over vann, knust buljongterning, hermetiske tomater, tomatpure, sennep og krydder.
- La det surre i ca. 15 minutter. Pass på at den ikke koker tørr, tilsett mer vann hvis nødvendig.
- Rør inn kokosmelk.
- Legg tilbake kyllingen og la det bli gjennomvarmt.
- Smak til med pepper -og mer salt hvis nødvendig.
- Dryss over koriander og skvis over litt limesaft ved servering.
- 350 gresk yoghurt
- 1 stk agurk
- 1 ts salt
- 0,5 ts pepper
- 1 ts sukker
- 0,5 ts spisskummin
- 2 ss finhakket frisk mynte
Sånn gjør du:
- Rasp agurk på grovt rivjern. Legg agurken over i en finmasket sil og sett silen over passende bolle eller lignede. Dryss over litt salt og la stå i 5 minutter. Press ut vannet.
- Bland yoghurten godt sammen med revet agurk, spisskummin, pepper, sukker og frisk mynte.
- Oppbevar den i kjøleskapet frem til servering.
Hot & Godt 💚 |
Raita |
Raita |
Raita 💚 |
Brun kylling -og stek løk.... |
Tilsett de øvrige ingrediensene.. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar