Det varierer fra oppskrift til oppskrift, eller kanskje man skal si distrikt til distrikt, om man tilsetter potet og gulrot i retten eller serverer grønnsakene som tilbehør.
Velsmakende middag hvor alt serves fra en kjele 🌿
Etter en topptur til 👉 Nårkampen -er det greit med enkel middag, som nesten gjør seg selv.
Du kan selvfølgelig steke elgkjøttet og løken på bålpannen, men jeg synes det er enklest å steke kjøttdeigen av elg og løk inne før jeg setter kjelen på bålpannen.
Bruk en solid kjele. Gjerne litt tykk bunn og med håndtak, som ikke er av brennbart materiale.
Titan, rustfritt stål og støpejern kan anbefales.
Sett deg godt til rette foran bålpannen -og la retten koke i ca. 45 minutter, eller til potetene er møre. Rør i kjelen innimellom.
Server elghakk med tyttebær og flatbrød !
God middag 🌿
Du trenger til 4 porsjoner:
- 1 kg kjøttdeig av elg
- 1-2 stk løk
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- Stekesmør
- 1 ts tørket timian
- 2 stk laurbærblad
- 4-6 stk potet
- 300 g gulrot
- 5 dl kjøttkraft
- Flatbrød
- Tyttebær
Sånn gjør du:
- Stek kjøttdeigen i to omganger og ha den over i en gryte, krydre med salt og pepper.
- Hakk løk og stek den litt før den tilsettes gryta.
- Kutt poteter og gulrøtter i terninger og tilsett dem.
- Hell over litt kjøttkraft. Jeg brukte vann og ett beger kjøttfond.
- Legg i laurbærblad og timian.
- Fyr opp bålpanna med godt med ved. Sett risten på nederste rille.
- Sett kjelen på bålpanna -og la det småputre til grønnsakene er møre.
- Server med flatbrød og tyttebær.
Ingredienser |
Stek kjøttdeig av elg -og løk |
Klar til servering |
Elghakk / Kjøttdeig av elg er selvfølgelig fra min gourmetbutikk her oppe i fjellheimen.
Annis Pølsemakeri på Ringebu !
Det er på høsten det er sesong for elg, men hvis du spør så har de fryst elghakk 👍
Annis pølsemakeri !! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar