Smaksrik, digg kosemat 🍅
Server retten med 👉 guacamole 🌿
Hjemmelaget er selvsagt best, men på hytta er det lov og jukse litt.
Hvis du går for ferdig kjøpt så bruk fersk guacamole, den inneholder 95% avakado, i motsetning til den fra El paso, som inneholder 14% avokado.
Du kan selvfølgelig bruke hermetiserte tomater, som ikke er smakstilsatt.
Smak til med tørr oregano -og basilikum, ca. 1 ts av hver -eller bruk friske urter.
Tørkede urter er sterkere enn ferske. En gyllen regel er at 1 ts tørket, malt urtekrydder tilsvarer en neve friske, hakkede urter 🌿For å spare på oppvasken, da jeg ikke har innlagt vann så bruker jeg bakepapir i den ildfaste formen.
Du trenger til 4 porsjoner:
- 400 g kjøttdeig
- 1 gul løk
- (2 fedd hvitløk)
- 400 g hakkede tomater med basilikum og oregano
- 3 ss tomatpuré
- 1 ts pepper
- 0,5 ts salt
- Basilikum
- Tortillachips
- Revet mozzarella
Sånn gjør du:
- Forvarm stekeovnen til 200°C.
- Hakk løk, ganske finhakket. Hvitløk hadde jeg glemt hjemme.
- Stek kjøttdeig i smør eller olje.
- Tilsett løk og la det surre litt.
- Tilsett de øvrige ingrediensene og la det småkoke i 15 minutter.
- Rør inn en neve hakket basilikum.
- Hell kjøttblandingen over i en ildfast form. Du kan legge ett lag med tortilla chips i bunn, men den blir myk.
- Legg på tortillachips og topp med masse revet ost.
- Sett formen midt i ovnen og stek gratengen i ca. 15 minutter.
Ingredienser |
Stek kjøttblandingen |
Klar til steking |
'Kjøttdeigen' er ute på fjellbeite 😅 |
Å nyte øyeblikket er mye viktigere - enn å planlegge hvor fint alt skal bli 💚 |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar