Gratinert kjøttform med tortillachips


Enkel og god ovnsrett, som minner litt om nachos.
Smaksrik, digg kosemat 🍅

Server retten med 👉 guacamole 🌿
Hjemmelaget er selvsagt best, men på hytta er det lov og jukse litt.
Hvis du går for ferdig kjøpt så bruk fersk guacamole, den inneholder 95% avakado, i motsetning til den fra El paso, som inneholder 14% avokado.

Du kan selvfølgelig bruke hermetiserte tomater, som ikke er smakstilsatt. 
Smak til med tørr oregano -og basilikum, ca. 1 ts av hver -eller bruk friske urter.
Tørkede urter er sterkere enn ferske. En gyllen regel er at 1 ts tørket, malt urtekrydder tilsvarer en neve friske, hakkede urter 🌿

For å spare på oppvasken, da jeg ikke har innlagt vann så bruker jeg bakepapir i den ildfaste formen.


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 gul løk
  • (2 fedd hvitløk) 
  • 400 g hakkede tomater med basilikum og oregano
  • 3 ss tomatpuré
  • 1 ts pepper
  • 0,5 ts salt
  • Basilikum
  • Tortillachips
  • Revet mozzarella
Sånn gjør du:
  1. Forvarm stekeovnen til 200°C.
  2. Hakk løk, ganske finhakket. Hvitløk hadde jeg glemt hjemme.
  3. Stek kjøttdeig i smør eller olje.
  4. Tilsett løk og la det surre litt.
  5. Tilsett de øvrige ingrediensene og la det småkoke i 15 minutter.
  6. Rør inn en neve hakket basilikum.
  7. Hell kjøttblandingen over i en ildfast form. Du kan legge ett lag med tortilla chips i bunn, men den blir myk. 
  8. Legg på tortillachips og topp med masse revet ost. 
  9. Sett formen midt i ovnen og stek gratengen i ca. 15 minutter.
Ingredienser 

Stek kjøttblandingen


Klar til steking 

'Kjøttdeigen' er ute på fjellbeite 😅

Å nyte øyeblikket er mye viktigere
- enn å planlegge hvor fint alt skal bli 💚


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar