Mongolsk Biff med Brussels sprout !


Mongolsk biff finner du på menyen i mange kinarestauranter rundt omkring i hele verden !
I denne utgaven har jeg tilsatt litt ekstra grønnsaker, gulrøtter, brokkoli og rosenkål.

Brokkoli, bortsett fra kinesisk brokkoli og rosenkål blir ikke brukt i det asiatiske kjøkken, så vidt jeg vet, men passer godt i denne retten. 

Rosenkål ble dyrket i Belgia så tidlig, som på 1200-tallet. Dette forklarer hvorfor den har fått navnet «Brussels sprout» på engelsk. Den første skriftlige nedtegnelsen er datert til 1587. I løpet av 1500-tallet var kålen godt likt i det sørlige Nederland, og ble etterhvert også populær lenger nord

I følge en forskningsstudie fra Heinz fra 2008, er rosenkål den mest hatede grønnsaken i Amerika... 
Velkommen i klubben 😅 Neida eller jo da.... 
Dette er i hvert fall den beste måten å skjule den beske smaken på !
Mange, inkludert min mann synes rosenkål er veldig godt. Litt, som koriander elsket eller hatet !

Herlig mørt og godt kjøtt med masse grønnsaker i en fyldig, smaksrik saus ♫♫
Serveres med jasminris og koriander 🌾


Du trenger til 3-4 porsjoner:
  • 600 g ytrefilet av storfe
  • 2 ss maizena
  • Rapsolje
  • 2 fedd eller 1/2 hvitløk uten fedd, revet eller finhakket
  • 1 rød chili, finhakket
  • 1 dl soyasaus, jeg brukte 1/2 dl Kikkoman lys soyasaus og 1/2 dl Mrs Chengs soppsoya
  • 1 ss hoisinsaus
  • 1/2 ss flytende honning eller fiber sirup
  • 2 stk gulrøtter
  • 100 g rosenkål
  • 200 g brokkoli
  • Koriander
  • Jasminris

Sånn gjør du:
  1. Skjær kjøttet i tynne strimler og legg det i en bolle. Tilsett maizena og bland melet godt inn i kjøttet.
  2. Kok gulrøtter i skiver, brokkoli i buketter og renset rosenkål i 4 minutter. Sil godt av vannet.
  3. Varm opp olje i en stekepanne og brun biffstrimlene raskt, litt og litt om gangen.
  4. Legg kjøttet til side. Skru ned varmen på stekeplaten -og la den kjøle seg litt ned.
  5. I pannen, som du stekte kjøttet i, tilsetter du hvitløk, chili, soyasaus, hoisinsaus og honning.
  6. La det surre til det er godt og varm.
  7. Legg tilbake kjøttet og tilsett grønnsakene. 
  8. Balnd alt godt sammen og la retten trekke på svak varme i ca. 5 minutter.
  9. Dryss over hakket koriander ved servering.
  10. Retten serveres med jasminris.
Ingredienser


Ytrefilet blandet med maizena


Lag sausen etter kjøttet er brunet

Tilsett kokte grønnsaker

SOYASAUS
Mørk soyasaus: Gjæringstiden er lengre enn for lys soyasaus. Den er mørkere, tykkere, mindre salt og langt søtere siden den er tilsatt melasse (avfall fra sukkerproduksjonen). Mørk soyasaus brukes der hvor du ønsker å gi retten farge i tillegg til smaksfylde.

Lys soyasaus: Tynnere og saltere enn den mørkere. Brukes der hvor du ikke ønsker farge, men heller den salte soyasmaken. Kikkoman soyasaus er den mest kjente.

Soppsoya: Er nesten som mørk soyasaus, men den er laget med sopp i stedet for soyabønner.

Spis & Nyt !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar