Café Sting ligger i Stavanger, og etter det jeg har lest meg frem til så ble det rettsak mellom eierne og en forsmådd servitør, som la ut den hemmelige oppskriften på nettet.
Kaken var og er kanskje fremdeles, en av deres spesialiteter og mange valfartet til kafeen for å smake på herligheten.
Om historien er sann og hvem, som eventuelt vant rettsaken blir ett mysterium... enn så lenge.
Hvis noen kjenner til historien og har svaret, så legg gjerne info i kommentarfeltet.
Trikset med å få en sjokoladekake saftig er og tilsette stivpisket eggehvite helt til slutt.
Kaken er enkel og lage, men du bør lage kaken og sjokoladekremen dagen før servering. Kakebunnen skal deles i tre og det er mye lettere å dele den opp når kaken er kald
Sjokoladekremen skal vispes til krem når den har tyknet og er godt avkjølt.
Jeg har doblet porsjonen med sjokoladekrem i forhold til den orginale oppskriften, men ellers er den ganske lik alle de andre oppskriftene, som dukker opp på Google og det er ikke få !
Dette blir fort en favoritt på kakebordet 💛
Kakebunn
- 4 egg
- 125 g smør
- 1 dl vann
- 3 ss kakao
- 1 ts vaniljesukker
- 250 g sukker
- 150 g hvetemel
- 3 ts bakepulver
Sånn gjør du:
Sjokoladekrem- Smelt smøret i en kjele med vann, kakao og vaniljesukker. Avkjøl blandingen.
- Skill eggehvite og eggeplommer.
- Pisk eggehviten stiv.
- Pisk eggeplommene litt før du pisker inn smørblandingen.
- Pisk inn sukker, mel og bakepulver.
- Bland forsiktig inn stivpisket eggehvite med en slikkepott.
- Stekes i smurt rund springform på 24Ø, med bakepapir i bunn / 175°C i ca. 40 minutter. Sjekk om kaken er ferdig stekt før du tar den ut av ovnen. Jeg bruker en strikkepinne, hvis det ikke er kakerøre på pinnen er kaken ferdig.
- Avkjøles før den pakkes inn i plast og settes i kjøleskapet natten over.
- 4 egg
- 2 dl kremfløte
- 270 g sukker
- 150 g kokesjokolade
- 250 g smør
- 2 ts vaniljesukker
Sånn gjør du:
- Kok opp kremfløte, egg og sukker i en kjele under omrøring. Ta kjelen av platen.
- Del opp sjokolade og smør i biter og legg det over i fløteblandingen, sammen med vaniljesukker.
- La alt smelte og rør til kremen er glatt.
- Hell kremen i en bolle og avkjøl den litt før du setter den i kjøleskapet.
- La den stå til neste dag.
Pynt
- ca. 30 g kokesjokolade
Sånn gjør du:
- Del kakebunnen i tre deler.
- Pisk sjokoladekremen med en håndmikser.
- Legg den nederste kakebunnen på ett kakefat og smør ett lag med sjokoladekrem på bunnen.
- Legg på den midterste kakebunnen og dekk med sjokoladekrem.
- Legg på den øverste kakebunnen og dekk kaken med resten av sjokoladekremen.
- Pynt med revet sjokolade.
- Kaken kan oppbevares i kjøleskapet i 5 dager og kan fint fryses.
Smør og sjokoladeblanding |
Lager kakebunn |
Bland inn eggehviter |
Klar til steking |
Sjokoladekrem |
Ferdig stekt kakebunn |
Del kakebunnen i 3 deler og visp sjokoladekremen |
Smør sjokoladekrem mellom lagene og rundt hele kaken |
Dryss over revet sjokolade |
Café Stings sjokoladekake ! |
Café Stings sjokoladekake ! |
Originalen lages med kokesjokolade og mindre Mel. Aperitiff.no har den rette Stingkaka 😉
SvarSlett"Kunden" har alltid rett sies det, men jeg fant ikke Café Stings sjokoladekake på Apertif.no. Denne er i hvert fall veldig god !
SlettDenne ser helt fantastisk ut! Du har alltid din egen vellykkede vri! Nam!
SvarSlettTakk, den er knallgod !
SlettDenne oppskriften var den beste jeg noen gang har smakt,.Tusen takk
SvarSlettHyggelig, men det er en gammel kjent oppskrift. Veldig god !
Slett