God og ikke så verst sunn hverdagsmiddag for folk i farta 🐟🍅
Rask middag, men den smaker nydelig så den kan gjerne serveres med hvit duk
og kongen, som gjest.
Torskefilet på seng av grønnsaker, ovnsbakte poteter og smeltet sitronsmør 🍋
Bruk gjerne skrei !
Skrei er torsk som har oppholdt seg i Barentshavet, men som kommer inn til norskekysten for å gyte. Sesongen er fra januar til slutten av mars.
På grunn av det kalde vannet er den lekker fast i fisken og smaker nydelig !
Sånn gjør du:
✔ Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.
✔ Forbered potetene, gjerne med skallet på.
✔ Sett potetene nederste i ovnen.
✔ Forbered grønnsaker og fisk, stekes sammen med potetene.
✔ Smelt smør og tilsett persille og sitronsaft.
✔ Spis & Nyt innen ca. 30 minutter !
Du trenger til 4 personer:
- 800 g torskefilet, uten skinn og bein
- 1 brokkoli
- 1 squash
- 1 rødløk
- 3 fedd hvitløk
- Små tomater
- Olje
- Salt
- Pepper
- Godt smør
- Persille
- Sitronsaft
Sånn gjør du:
Ovnsbakte poteter
Hell noen skjeer over ved servering 🌿
- Del squash, brokkoli og løk i passende biter.
- Fres grønnsakene i en panne med olje og hele fedd hvitløk.
- Stek grønnsakene til de er gylne og myke. Ta ut hvitløken.
- Smak til med salt og pepper.
- Hell grønnsaker og tomater over i en ildfast form.
- Drypp over litt olje, salt og pepper.
- Del torskefilet i passene skiver og legg over grønnsakene.
- Krydre fisken med salt og pepper.
- Stekes ved 200 grader varmluft i ca.15 minutter.
- Gode poteter, gjerne med skallet på
- Olje
- Maldonsalt
- Pepper
Sånn gjør du:
- Skjær potetene i båter og legg dem på ett stekebrett med bakepapir.
- Drypp over olje, krydre med salt og pepper.
- Bak i ovn på 200 grader varmluft i 20-25 minutter.
Hell noen skjeer over ved servering 🌿
Ingredienser ! |
Grønnsaker |
Skreifilet ! |
Klar til steking |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar