Nydelig biffmiddag i fjellheimen !
Jeg bruker indrefilet i denne oppskriften, da er du garantert mørt kjøtt.
Har du smakt knuste poteter ?
Det er kjempegodt, de blir myke inni, men skallet blir sprøtt og godt.
Du skal tilberede dem med skallet på.
Tilbehøret er asparges surret med spekeskinke, som bare skal stekes sammen med potetene.
Tilbehøret er asparges surret med spekeskinke, som bare skal stekes sammen med potetene.
Retten blir best med litt saus. Jeg brukte peppersaus i dag.
Du trenger til 2 porsjoner:
- 4 stk poteter
- 2 x 150 g indrefilet av storfe
- 4 skiver spekeskinke
- 6 stk asparges
- Stekesmør
- Olje
- Salt
- Pepper
- Peppersaus
Biff
- Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30-60 minutter før den skal tilberedes.
- Krydre biffene godt med pepper.
- Stekes i en blanding av olje og smør på sterk varme til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft. Da er biffen medium stekt. En biff på ca. 2 cm høyde stekes i ca. 3 minutter på hver side.
- Hell gjerne over litt av smørblandingen på biffen under steketiden.
- Krydre med litt salt og la kjøttet hvile i ca. 10 minutter før servering.
- Kok potetene knapt møre i en kjele med vann.
- Legg poteten utover et stekebrett med bakepapir.
- Knus dem med en gaffel eller bruk undersiden på et glass.
- Drypp litt olje over potetene og krydre dem med salt og pepper.
- Stek potetene midt i ovnen, på 225ºC, til de blir gylne og sprø i kantene, ca. 20 minutter. Har du stekeovn med kun undervarme kan du snu dem de siste 5 minuttene.
Den beste peppersausen er flambert med cognac. Den finner du 👉 her !
På hyttevis, ble det litt juks, med peppersaus fra Jacobs.
Asparges
- Skyll aspargesene og knekk enden på dem.
- Surr spekeskinke rundt asparges. Jeg surret to skiver spekeskinke rundt tre asparges.
- Legg aspargesen på stekeplaten og stek dem sammen med potetene.
Kok poteter |
Poteter og asparges |
Stek biff ! |
Regnvær ute, men tørt og godt inne ! |
Bildet er tatt 20 mai 2022 ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar