Hvitløk og lime-marinert kylling i en herlig kremet, syrlig, hvit saus tilsatt cheddar ♫♪
Sitrus og hvitløk passer perfekt til kylling !
Cheddar smaker smaksens og smelter lett !Opprinnelsen kommer fra byen Cheddar i nærheten av byen Bristol sydvest i England, og kan spores tilbake til 1100-tallet. Cheddar er en fast løpeost som produseres av kumelk.
Kyllinglår har mer smak og er saftigere enn kyllingbryst ♫♪
Jeg bruker lårfilet uten bein og skinn, men med litt av fettet på, i denne retten.
Enkelt og greit, klar til bruk i passende biter.
Jeg serverer kyllingen med pappardelle kokt i buljong ♫♪
Pappardelle er den bredeste utgaven av båndpasta, 2-3 cm.
Navnet er avledet av verbet pappare, som betyr å sluke mat.
Navnet er avledet av verbet pappare, som betyr å sluke mat.
Denne gode kyllingretten kommer de fleste til å sluke !
Spis & Nyt ♫♪Du trenger til 4 porsjoner:
Kylling
- Stekesmør
- 600 g lårfilet av kylling
- Salt
- Pepper
- Lime
- 2 ts revet hvitløk
- Persille
Ostesaus
- 2 ss smør
- 2 ss hvetemel
- 5 dl melk
- 100 g revet cheddar
- 1 stk sitron
- Salt
- Pepper
- Persille
Sånn gjør du:
- Krydre lårfilet av kylling med salt og pepper.
- Dryss over hakket persille, revet hvitløk og skvis over limesaft. Gni det godt inn i kyllingen, på alle sider med hendene.
- La kyllingen marineres i minst 10 minutter, gjerne lenger.
- Smelt smør i en stekepanne og brun kyllingen raskt på begge sider. Legg den til side.
- Smelt smør i en stekepanne og rør inn hvetemel.
- Tilsett melk og kok opp. La det surre noen minutter.
- Tilsett revet sitronskall, saften av en halv sitron og revet cheddar.
- Smak til sausen med salt og pepper.
- Legg kyllingfilet i sausen og la det surre på svak varme i ca. 10 minutter, til kyllingen er gjennomstekt.
- Dryss over hakket persille og litt ekstra revet cheddar ved servering.
Pappardelle
Pappardelle kokes i en stor kjele med vann, tilsatt grønnsaksbuljong.
En buljongterning per liter vann.
Pappardelle kokes i en stor kjele med vann, tilsatt grønnsaksbuljong.
En buljongterning per liter vann.
Se kokeanvisning på pakken.
Bruker du fersk pasta er koketiden 3 minutter, så den bør kokes rett før servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar