Den er krydret og surret med masse persille.
Hvis du bruker naturell kalkunfilet kan du følge denne oppskriften :
Kalkunrullestek er saftig, god på smak og enkel å tilberede.
Du kan steke vanlig kalkunfilet, hvis du ikke har tilgang til kalkunrull.
Oppskrift finner du lenger ned på siden.
Jeg serverer kalkunstek med nypoteter, nykål, ovnsbakte reddiker og en syrlig appelsinsaus !
Du trenger:
KalkunfiletResultatet blir en smaksrik og ganske så sunn middag !
- Kalkunrullestek / kalkunfilet
- Smør
- Olje
- Kyllingkraft/Kyllingbuljong
- Salt
- Pepper
- Kokte nypoteter
- Dampet nykål *
- Ovnsbakte reddiker *
- Appelsinsaus med chili *
Sånn gjør du:
- La gjerne kalkunfileten ligge i romtemperatur i 30 minutter, før du steker den.
- Gni kalkunfileten godt inn med salt og pepper og stekt den raskt på alle sider, i varm stekepanne med smør.
- Legg kalkunrullen i ildfast form og stikk inn et steketermometer.
- Kok ut stekepannen med 4 dl vann og en knust terning kyllingbuljong. Hell kraften over kalkunen.
- Stek kalkunfileten på 180°C varmluft til steketermometeret viser 70°C. Dette tar ca. 1,5 time.
- Pakk kalkunrullsteken inn i aluminiusfolie og la den hvile i 30 minutter eller lenger, før du tar av strømpen og delen den i skiver.
- 1 stk rød chili
- 1 stk appelsin
- 1 stk sitron
- 2 ss sukker eller sukrin gold
- 2-3 dl kalkunkraft
- 1 ss maizena + litt vann
- 1 ss soyasaus
- Salt
- Pepper
- Riv skallet på appelsinene og press ut saften.
- Press saften ut av sitronen.
- Finhakk chili.
- Smelt sukker i en kjele til det begynner å bli gyllent. Jeg bruker Sukrin gold, som har en fyldig og god smak.
- Tilsett sitronsaft, skall og saft av appelsin, chili og kalkunkraft. Bruk også kraften, som danner seg i alu.folien etter kjøttet har hvilt.
- La det koke noen minutter.
- Rør ut litt maizena med vann og tilsett det i sausen. Kok til det tykner.
- Smak til med soyasaus, salt og pepper.
Du kan gjerne bruke spisskål, som er en god erstatning for nykål
- Ha litt vann og salt i en kjele og kok opp.
- Legg i kål, skjært i strimler, med en smørklatt på toppen.
- Damp under lokk, 2-3 minutter.
Ovnsbakte reddiker
Ovnsbakte reddiker er veldig godt, de beholder den sprø konsistensen, men gir en mildere smak.
- Del reddiker i to og legg dem i en ildfast form.
- Hell over litt olje og krydre med salt og pepper.
- Stekes ved 180 grader i 20 minutter.
Hvis du bruker naturell kalkunfilet kan du følge denne oppskriften :
- La gjerne kalkunfileten ligge i romtemperatur i 30 minutter, før du steker den.
- Gni kalkunfileten godt inn med salt og pepper og stekt den raskt på alle sider, i varm stekepanne med smør.
- Legg kalkunbrystet i ildfast form og stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av fileten.
- Stek kalkunfileten på 125°C til steketermometeret viser 70°C. Dette tar ca. 2 timer.
- Sil kraften, den skal brukes i sausen.
- La den hvile i 20 minutter før du skjærer den i skiver.
Ferdig krydret kalkunfilet i stekepose:
- Stekes i stekeposen, som den ligger i på 220°C i 45 minutter.
- La den hvile innpakket i folie i 20 minutter.
- Skjær den opp i skiver.
Kalkunstek |
Kalkunstek |
Ovnsbakte reddiker |
Appelsinsaus |
Kalkunstek med nykål, ovnsbakte reddiker og appelsinsaus ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar