PINNEKJØTT - ASIAN STYLE !


Pinnekjøtt er tradisjonell julemat, som serveres med kålrotstappe og mandelpoteter. 
Du finner oppskrifter på 'vanlig' pinnekjøtt 👉 her.

Herlig mørt og smaksrikt pinnekjøtt kan nytes året rundt.
Det blir jo ikke like stas når vi spiser det samme hele året, men en gang i løpet av sommeren er lov (har jeg bestemt 😉

Du kan selvfølgelig bruke rester av pinnekjøtt i denne oppskriften.

Jeg kjøpte pinnekjøtt på tilbud på nyåret.
Pinnekjøttet oppbevarte jeg i fryseren, men det er holdbart eller best før, rett før neste års pinnekjøttsesong.
Tok med meg en pakke i sekken og reiste til fjells. 

I fjellheimen rundt hytta går dem, som skal bli årets julemat og koser seg på beite.


Denne utgaven er herlig, klissete pinnekjøtt med asiatiske smaker, servert med jasminris & brokkolini 🌾

Brokkolini er en krysning mellom brokkoli og den asiatisk grønnsaken gai lan.
Den ligner på brokkoli, men er mindre, har lengre stilker og smaker litt søtere.
Grønnsaken kalles også aspargesbrokkoli fordi smaken på stilken minner om asparges.

Jasminris er en thailandsk ris som vokser i samme jord som jasminplantene.
Smaken på risen er mild og konsistensen er lett klebrig.
Det er en langkornet, lettkokt ris med fin, mild duft og smak av jasmin.


Du trenger:
  • 1 kg ferdig dampet pinnekjøtt
  • 4 ss lys soyasaus
  • 4 ss hoisinsaus
  • 2 ss rapsolje
  • 2 ss brunt sukker 
  • 1 rød chili
  • 2 ss revet ingefær
  • Jasminris
  • Koriander
  • Brokkolini 
Sånn gjør du:
  1. Legg ferdig dampet pinnekjøtt i en langpanne.
  2. Rør sammen olje, ingefær, chili, soyasaus, hoisinsaus og brunt sukker eller sukrin gold.
  3. Fordel sausen over pinnekjøttet på begge sider og gni det godt inn. La det gjerne stå i 30 minutter. 
  4. Stek pinnekjøttet i stekeovn på 225°C i 10-15 minutter.
  5. Server pinnekjøttet med kokt jasminris, brokkolini og dryss over hakket koriander.
Jasminris kokes etter anvisning på pakken.
Brokkolini i godt saltet vann i 4 minutter rett før servering.

Damping av pinnekjøtt
  1. Vann ut pinnekjøttet i vann, 12-24 timer i romtemperatur, dette varierer så les på pakningsvedlegget på pinnekjøttet du bruker.
  2. Legg pinner i bunn av en kjele og tilsett vann til det står opp til pinnene.
  3. Legg pinnekjøttet over og sett på lokk. 
  4. Kok opp og damp kjøttet på middels varme i 2-3 timer. 

Utvanning av pinnekjøtt


Ferdig dampet og marinert pinnekjøtt

Brokkolini og jasminris

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar