Typisk brun engelsk 'Pubmat' 🍻
Yorkshirepudding blir, som regel laget i små porsjonsformer/muffinsformer og servert til søndagssteken. Jeg har tilsatt litt urter og sennep i røren for ekstra smak.
Fikk endelig brukt de røde pølsene, som jeg kjøpte i Sverige før jul !
Det er danskene, som er kjent for sine røde pølser, men du får kjøpt dem i Norge også.
Fargestoffet danskene bruker i pølsene sine, heter karmin og stammer fra ryggskjoldet på en liten bladlus som kun lever i Sør-Amerika og på Gran Canaria. Det er veldig lite som skal til, men altså nok til å gjøre danske pølser verdensberømte. Og nok til å gi blant annet diverse godteri, Campari og leppestift fargen sin.
Gulp... 😜
Toad in the hole / Padde i hullet
serveres med Onion gravy' - tykk brun løksaus og grønne erter
Samme løksausen de bruker til ⇾ Bangers and Mash
Du trenger til 4 porsjoner:
- 500 g pølser
- 2-3 ss olje
Yorkshirepudding
- 2 dl hvetemel
- ½ ts salt
- ½ ts pepper
- 1 ts basilikum
- 1 ts oregano
- 1 ts bakepulver
- 4 stk egg
- 3 dl lettmelk
- 2 ts grov sennep
Sånn gjør du:
- Sett stekeovnen på 180°C varmluft / 200°C varmluft hvis du bruker tykke pølser, som tåler en 'trøkk'.
- Hell litt olje i bunnen av en bred ildfast form og sett formen i stekeovnen, så den blir varm. Hvis pølsene er rå så stek dem i en stekepanne før du legger dem i formen eller hell over røren og sett stekepannen i stekeovn.
- Bland sammen hvetemel, salt, pepper, timian og bakepulver i en bolle.
- Tilsett melk, egg og sennep.
- Visp det godt sammen med en håndmikser.
- Ta formen ut av stekeovn og legg pølsene i formen. Jeg bruker a'la wienerpølse, så jeg lager noen snitt i dem så de ikke sprekker så lett.
- Hell over røren.
- Stekes midt i ovnen i ca. 30 minutter. Ikke åpne ovnsdøren under steketiden.
- Serveres rykende varm med kokte erter og godt brunet løk.
Ingredienser |
Toad in the hole ! |
Toad in the hole ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar