Dagens biff kommer fra kjøttdisken på 👉 CC-Mat ! (Ukens gratis reklame)
Den er mørnet og håndskåret i butikken -og er mye bedre enn de vakumpakkene man finner i kjøledisken. Den er litt dyrere, men det er bedre og spise en god biffmiddag litt sjeldnere enn en middels god biff ofte.
Brokkolini 🌿 Min nye favorittgrønnsak !
Brokkolini er en krysning mellom brokkoli og den asiatisk grønnsaken gai lan.
Den ligner på brokkoli, men er mindre, har lengre stilker og smaker litt søtere.
Grønnsaken kalles også aspargesbrokkoli fordi smaken på stilken minner om asparges.
Smaksrik, nydelig biffmiddag !
Vel bekomme ღ
Du trenger til 4 personer:
Pepperbiff
Krydrer biffen godt inn med havsalt og grovkvernet pepper og server den med brokkolini, søtpotetpuré, soppsaus og salte potetchips.
Søtpotet er, som navnet sier ganske søt på smak og passer godt til en godt krydret biff !
Brokkolini er en krysning mellom brokkoli og den asiatisk grønnsaken gai lan.
Den ligner på brokkoli, men er mindre, har lengre stilker og smaker litt søtere.
Grønnsaken kalles også aspargesbrokkoli fordi smaken på stilken minner om asparges.
Smaksrik, nydelig biffmiddag !
Vel bekomme ღ
- 4 x 200g Indrefilet av storfe
- 4 ss hel pepper
- Maldon havsalt
- Raps eller solsikkeolje
- Meierismør
- Brokkolini
- Soppsaus *
- Søtpotetpuré *
- Potetchips
- 800 g skrelte søtpoteter
- 1 dl fløte
- 1 ss smør
- Salt
- Pepper
Sånn gjør du:
- Skjær søtpoteter i biter, kokes til de er møre i lettsaltet vann.
- Sil godt av vannet, tilsett smør og fløte, og kjør til det blir en fin puré med en stavmikser.
- Smak til med salt og pepper.
- Hold den varm på svak varme eller varm den opp igjen før servering.
Soppsaus
- 200 g sopp
- 3 dl fløte
- 2,5 dl kjøttkraft
- 1 ts grov sennep
- 1-2 ss Mrs Chengs soppsoya / soyasaus
- Salt
- Pepper
Sånn gjør du:
- Skjær soppen i skiver og stek den i en stekepanne med litt smør.
- Legg den stekte soppen over i en kjele.
- Tilsett sennep, fløte, vann og kjøttkraft.
- La sausen koke i ca. 20 minutter.
- Smak til med salt, pepper og soyasaus.
- Sausen kan lages i god tid og varmes opp igjen før servering.
Mrs Chengs soppsoya har en utrolig god smak og gir sausen en mørk fin farge.
Bruker du 'vanlig' soyasaus og ønsker en mørkere farge på sausen kan du tilsette noen dråper sukkerkulør.
Pepperbiff
- Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30-60 minutter før det skal stekes.
- Pensle kjøttet med olje og krydre med havsalt rett før det skal stekes.
- Knus pepper grovt i en morter. Legg pepper på en tallerken og trykk alle sidene godt inn med pepper.
- Stekes i en blanding av rapsolje og meierismør på sterk varme, i ca. 3 minutter eller til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft.
- Da er biffen medium stekt.
- La den hvile 5-10 minutter før servering.
Perfekt stekt biff
- La kjøttet bli godt temperert, minst 30 minutter i romtemperatur.
- Pensle kjøttet med olje og krydre med havsalt.
- Knus pepper grovt i en morter. Legg pepper på en tallerken og trykk alle sidene godt inn med pepper.
- Varm opp en blanding av olje og smør i stekepannen, la det bli skikkelig varmt.
- Krydre biffene rundt det hele med ett godt lag grovt kvernet pepper.
- Brun biffene raskt på begge sider, ca. 1 minutt på hver side, ikke stek for mange av gangen !!
- Legg dem over i en ildfast form eller på en langpanne.
- ( Nå kan de oppbevares kjølig frem til en times tid før servering, hvis de ikke skal serveres med en gang. Ta dem ut av kjøleskapet 30 minutter før de skal stekes videre i stekeovn.)
- Forvarm ovnen til 125 grader.
- Etterstek biffene i stekeovn til ønsket stekegrad og la kjøttet hvile i 10 minutter før servering.
Medium : 55ºC - 20 minutter - Perfekt ♫♪
Medium + : 60ºC - 30 minutter
Godt stekt : 70ºC - 40 minutter 😏
Husk og la kjøttet hvile før servering, hvis ikke vil noe av kjøttkraften renne ut.
Godt stekt : 70ºC - 40 minutter 😏
Temperaturen vil også stige litt i løpet av hviletiden.
Server biffen hel eller del den opp i skiver.
Server biffen hel eller del den opp i skiver.
Brokkolini 🌿
Kok brokkolini i godt saltet vann i 4 minutter rett før servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar