One-Pot gryte med hakket elgkjøtt og pasta !


Herlig gryte full av smak 🍅🌿
Hvis du vil ha en litt mildere utgave bruker du litt mindre krydder.
Hvis du vil ha den ekstra hot -er det bare å kjøre på med chili !

I denne oppskriften bruker jeg hakket elgkjøtt, som gir en utrolig god smak på gryta.
Du kan bruke kjøttdeig eller karbonadedeig av storfe, hvis du ikke har tilgang til elgkjøtt.

Trygve Brovold AS  på Stange og Annis Pølsemakeri på Ringebu har ofte fryst kjøttdeig av elg.

Pasta er kjøpt på min favoritt butikk, Nye grønt & godt 🍎
De har et utrolig godt utvalg i billig frukt og grønnsaker, samt pasta, ris, nudler, krydder, sauser og dressinger, samt masse Tyrkiske spesialiteter. 

Server gryta med salat og godt brød, hvis du ønsker det
- eller spis den, som den er uten noe ekstra tilbehør
 😋



Du trenger til 4 porsjoner:
  • 400 g kjøttdeig av elg 
  • 1 løk, hakket
  • 400 g hermetiske tomater
  • 3 dl kjøttkraft
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts oregano
  • 1 ts basilikum
  • 1 ts pepper
  • 1 ts salt
  • 3 dl ukokt pasta, gjerne litt små a'la makaroni eller lignende
  • Revet mozzarella eller parmesan
  • Baslikum
Sånn gjør du:
  1. Stek kjøttdeig og løk i en stekepanne.
  2. Legg det over i en kjele og tilsett tomater, kjøttkraft (jeg brukte vann og ett beger kjøttfond) og krydder.
  3. Bland alt godt sammen og kok retten i ca. 20 minutter med lokk, så ikke kjøttkraften damper bort.
  4. Tilsett ukokt pasta og kok retten videre til pastaen er kokt.
  5. Dryss over revet ost og gjerne litt frisk basilikum ved servering.
Ingredienser

One-Pot med kjøttdeig av elg 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar