Stekt blodpudding med sukker !


I dag kom jeg over blodpudding hos 👉 Annis Pølsemakeri  pÃ¥ Ringebu !

Blodpudding har jeg ikke spist siden barndommen.

Mor fikk blod av en lokal bonde, som hun lagde blodpudding av. 
Jeg husker bøtten med blod, som stod ute pÃ¥ trappen nÃ¥r jeg kom hjem fra skolen. 
Vi spiste blodpuddingen, stekt i skiver med sukker eller sirup og smeltet smør !

Jeg kommer neppe til å lage blodpudding selv, men du får faktisk kjøpt dypfryst 'Matblod' i bokser på 500g i enkelte butikker.

Du fÃ¥r ogsÃ¥ kjøpt blodpudding hos ðŸ‘‰ Trygve Brovold AS - pÃ¥ Stange 🌿 
Blodpudding med eller uten rosiner !
Der bruker de hele dyret ! Billig er det også !


🌿
Jeg steker skivene med blodpudding i en stekepanne med masse godt smør, ca. 5 minutter på hver side.
Dryss over masse sukker - spis & nyt !
🌿

Blodpudding (Oppskrift fra NRK Mat)
  • 1 liter svineblod
  • 7 dl buljong eller lettøl
  • 7 dl grovt rugmel
  • 2 rødløk
  • 100 g spekk
  • 2 syrlige epler
  • 1 dl smeltet smør
  • 1 dl sirup
  • 1,5 ss salt
  • 1 ts malt ingefær
  • 0,5 ts malt hvit pepper
  • 0,5 ss allehÃ¥nde
  • 1 ts malt nellik
  • 2 ts merian
Sånn gjør du:
Lag blodpuddingen dagen før den skal serveres.
  1. Eplene skrelles og finhakkes. Skrell og finhakk løken.
  2. Sil blodet og visp inn buljong/øl og rugmel. Tilsett eple og løk. Visp kraftig. Tilsett krydder. Skjær spekket i små terninger. Rør det inn i røren.
  3. Smør en to liters brødform og hell i røren. Dekk røren med bakepapir. Pakk formen inn i aluminiumsfolie. Stek i vannbad i en time pÃ¥ 175 °C.
  4. Test med en pinne om puddingen er ferdig. La den avkjøles i formen og sett den i kjøleskapet over natten.
  5. Skjær puddingen i passe skiver og stek skivene i smør.
Stekt blodpudding med sukker !

Blodpudding


Blodpudding fra Trygve Brovold AS


Annis Pølsemakeri AS / Ringebu 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar