Kjøttdeiggryte med poteter !


One Pot hverdagsgryte med kjøttdeig eller karbonadedeig, grønnsaker og poteter 🌿

Det er så greit med alt i en kjele 🍅

Rydd i kjøleskapet, kanskje du finner nok til en middag. 
Grønnsaker kan blir 'litt slappe', skrell dem og legg dem i kaldt vann.
- se om de kommer seg !

Denne retten passer perfekt, under etiketten #hyttemat !
Knallgod og mettende, samt lite oppvask 🍅

Tilbered gryta inne på komfyren eller kok den på bålpannen 🌿


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 400 g kjøttdeig eller karbonadedeig, som jeg brukte i denne utgaven
  • 1 løk, hakket
  • Stekesmør
  • 2 stk store eller 4 små gulrøtter, i skiver
  • 2 stenger stangselleri, i tynne skiver
  • 3-4 stk poteter, i biter
  • 400 g hermetiske tomater *
  • 5 dl kjøttkraft eller 5 dl vann og ett beger kjøttfond
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ts chilipulver
  • 2 ts oregano
  • 2 ts basilikum
  • Pepper
  • Salt
Jeg brukte tomater med basilikum og oregano -og litt mindre mengde med tilsvarende krydder.

Sånn gjør du:
  1. Fres kjøttdeig og løk i romslig, tykkbunnet kjele i godt stekesmør.
  2. Tilsett de øvrige ingrediensene, men vent med salt og pepper.
  3. Bland alt godt sammen og kok retten i ca. 20 minutter til potetene er møre.
  4. Smak til med salt og pepper.
  5. Server gjerne gryta med godt brød -eller flatbrød.
Kjøttdeiggryte med poteter 


Ingredienser

Kjøttdeiggryte

Vår i fjellheimen

Raubakk !

En lykkelig katt, Lotta - fyller 5 år 1 juni 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar