Mac 'n cheese med kjøttdeig & mais !



Makaroni og ost er en klassisk amerikansk rett.
Kokt makaroni blandes sammen med en kraftig, tykk ostesaus -og gratineres i stekeovn med enda mer ost på toppen.

I denne oppskriften blander jeg inn karbonadedeig og mais !
Og - dere, som bruker ketchup på alt, nå får dere lov 🍅

Smart valg - sparer 513kcal 🌽 128 kcal per porsjon 
Lett revet Synnøve 261kcal per 100g / Tine revet ost 340kcal per 100g.
Kjøttdeig 194kcal per 100g / Karbonadedeig 125kcal per 100g.

Spis & Nyt !
Jeg har gassovn med kun undervarme, derfor blir ikke osten så gyllen, som i en vanlig stekeovn.
Bon appetit ♫♪



Til 4 porsjoner trenger du:
  • 200 g fullkorn makaroni
  • Stekesmør
  • 400 g karbonadedeig eller kjøttdeig
  • 1 stk chili
  • 165 g mais
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 5 dl melk / ekstra lett
  • 300 g (lett) revet ost 
  • Salt
  • Pepper
  • Ketchup 🍅
Sånn gjør du:
  1. Stek kjøttdeigen i en stekepanne med litt stekesmør.
  2. Tilsett finhakket chili og mais, la det surre noen minutter.
  3. Kok makaroni i lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Sil av vannet, skyll med kaldt vann og bland det inn i kjøttdeigblandingen.
  4. Lag sausen : Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med melk under omrøring, litt og litt om gangen og la sausen koke i ca. 5 minutter. Tilsett 200 g revet ost og bland alt godt sammen. Smak til med salt og pepper.
  5. Smør en ildfast form, eller dekk den med bakepapir.
  6. Bland sammen kokt makaroni og kjøttdeig i den ildfaste formen.
  7. Hell over sausen og bland den godt inn.
  8. Dryss over resten av osten.
  9. Stekes ved 200 grader i 30 minutter.
  10. Serveres med ketchup 🍅

Ingredienser


Karbonadedeig

Ostesaus


Mac 'n cheese med kjøttdeig & mais !

Norske jordbær fra Biri !

Soloppgang kl. 03.55 / 24 juni 2023 / Heggsetra, Sør Fron

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar