Makaroni og ost er en klassisk amerikansk rett.
Kokt makaroni blandes sammen med en kraftig, tykk ostesaus -og gratineres i stekeovn med enda mer ost på toppen.
I denne oppskriften blander jeg inn karbonadedeig og mais !
Kokt makaroni blandes sammen med en kraftig, tykk ostesaus -og gratineres i stekeovn med enda mer ost på toppen.
I denne oppskriften blander jeg inn karbonadedeig og mais !
Og - dere, som bruker ketchup på alt, nå får dere lov 🍅
Spis & Nyt !
Smart valg - sparer 513kcal 🌽 128 kcal per porsjon
Lett revet Synnøve 261kcal per 100g / Tine revet ost 340kcal per 100g.
Kjøttdeig 194kcal per 100g / Karbonadedeig 125kcal per 100g.
Spis & Nyt !
Jeg har gassovn med kun undervarme, derfor blir ikke osten så gyllen, som i en vanlig stekeovn.
Til 4 porsjoner trenger du:
- 200 g fullkorn makaroni
- Stekesmør
- 400 g karbonadedeig eller kjøttdeig
- 1 stk chili
- 165 g mais
- 2 ss smør
- 2 ss hvetemel
- 5 dl melk / ekstra lett
- 300 g (lett) revet ost
- Salt
- Pepper
- Ketchup 🍅
Sånn gjør du:
- Stek kjøttdeigen i en stekepanne med litt stekesmør.
- Tilsett finhakket chili og mais, la det surre noen minutter.
- Kok makaroni i lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Sil av vannet, skyll med kaldt vann og bland det inn i kjøttdeigblandingen.
- Lag sausen : Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med melk under omrøring, litt og litt om gangen og la sausen koke i ca. 5 minutter. Tilsett 200 g revet ost og bland alt godt sammen. Smak til med salt og pepper.
- Smør en ildfast form, eller dekk den med bakepapir.
- Bland sammen kokt makaroni og kjøttdeig i den ildfaste formen.
- Hell over sausen og bland den godt inn.
- Dryss over resten av osten.
- Stekes ved 200 grader i 30 minutter.
- Serveres med ketchup 🍅
Ingredienser |
Karbonadedeig |
Ostesaus |
Mac 'n cheese med kjøttdeig & mais ! |
Norske jordbær fra Biri ! |
Soloppgang kl. 03.55 / 24 juni 2023 / Heggsetra, Sør Fron |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar