Biff i fløtesaus med sopp & løk, servert med brokkolini og ris !


Enkel, men smaksrik og god middag smaker godt etter en fin dag i fjellet 🍂

Biff, sopp, løk og saus tilberedes i en stekepanne !
Sparer tid, oppvask, vann og ved eller gass, for å varme opp vannet til oppvasken.

Jeg bruker indrefilet i denne oppskriften. 
Da er du garantert mørt kjøtt. Du kan selvsagt gjøre det enkelt å bruke ferdige biffstrimler, med den ferdig kjøpte er av litt ymse kvalitet. 

Soppen jeg bruker i denne retten er aromasopp.
Aromasopp er en variant av sjampinjong, som også kalles for brun sjampinjong. Navnet aromasopp kommer av at smaken og duften er sterkere og mer markert enn hos hvit sjampinjong. Aromasopp har en fast og kjøttfull konsistensens.

Tilbehøret er kokt basmatiris og, som ofte den siste tiden brokkolini og små gode tomater 🌿🍅

Du trenger til 2-3 porsjoner:
  • 400 g indrefilet av storfe
  • Stekesmør
  • 1 løk
  • 150 g sopp
  • 2 dl fløte
  • 1 dl vann
  • Salt
  • Pepper
  • 1 ss soyasaus
  • Brokkolini
  • Basmatiris
Sånn gjør du:
  1. Del biffkjøtt i strimler og stek dem raskt i en varm stekepanne i to omganger, krydre med salt og pepper under stekingen. Legg kjøttet til side.
  2. Grovhakk løk og del soppen i skiver. 
  3. Stek løk og sopp i smør i ca. 5 minutter. Krydre med salt og pepper.
  4. Hell fløte og vann i stekepannen, sammen med sopp og løk.
  5. La det småkoke i ca. 10 minutter, til sausen tykner.
  6. Tilsett soyasaus.
  7. Legg tilbake biffkjøttet og la det småkoke ett par minutter.
  8. Smak til med salt, pepper og mer soyasaus hvis nødvendig.
Brokkolini 🌿
Brokkolini er en krysning mellom brokkoli og den asiatisk grønnsaken gai lan.
Den ligner på brokkoli, men er mindre, har lengre stilker og smaker litt søtere.
Grønnsaken kalles også aspargesbrokkoli fordi smaken på stilken minner om asparges.
  • Kok brokkolini i lettsaltet vann i 4 minutter.
Ingredienser

Biff i fløtesaus


Biff i fløtesaus


Biff i fløtesaus


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF