Fiks ferdig på 30 minutter og alt du trenger er en kjele !
Det tar 'litt' lenger tid, hvis du fyrer opp bålpannen, men mye mer stas med bålpannemiddag 🌿
Du kan gjerne forberede gryten inne, så den er klar til koking.
Her oppe er det knusktørt og ganske mye vind, så jeg valgte å ikke fyre opp bålpannen i dag.
Jeg bruker karbonadedeig i denne gryten, samt tomater og masse krydder.
Pastaen er laget av 'Durum wheat semolina' 🌱
Durumhvete, eller hardhvete som den også kalles, er en type korn som inneholder mer gluten og protein enn vanlig hvete. Semule er den hardeste delen av hvetekjernen og kommer fra det italienske ordet semolina som betyr semi malt, det vil si at kjernen i hvetekornet ikke er finmalt.Ikke så verst sunn... 🍎
- Litt mye salt vil noen hevde, det er riktig også, dessverre ! Men, salt setter en mye bedre smak på maten 🌿 Salt er vel ikke helt korrekt, jeg bruker seltin. I seltin mineralsalt er det kun halvparten av natriuminnholdet sammenlignet med vanlig salt, resten er erstattet med mineralene kalium og magnesium. Alle Maggi buljonger og fonder har redusert saltinnholdet og ligger nå under saltmålet på 0,8g salt per 100g.
Dagens vintips er en god Amerikansk vin av 100% Pinot Noir.
Ung, bløt og saftig, preg av røde bær, litt tørket frukt og vanilje, varm ettersmak med god lengde.
USA, California, Sonoma Coast
Gjæret på stål, lagret 6 mnd. på en blanding av ny og gammel eik.
Du trenger til 4 porsjoner:
- 400 g karbonadedeig
- 1 løk, hakket
- 400 g hermetiske tomater med basilikum og oregano
- 4 dl vann
- 1 terning buljong
- 1 ts chilipulver
- 1 ts spisskummen
- 2 ts provencekrydder
- 1 ts pepper
- 1 ts salt / seltin
- 200 g fullkornspasta
- Revet mozzarella
- Baslikum
Sånn gjør du:
- Stek kjøttdeig og løk en tykkbunnet, romslig kjele.
- Tilsett tomater, vann, knust buljongterning og krydder.
- Bland alt godt sammen og kok retten noen minutter.
- Tilsett ukokt pasta og kok retten videre til pastaen er kokt. Sett på lokk, så ikke kjøttkraften damper bort. Rør i retten innimellom og tilsett mer vann hvis nødvendig.
- Dryss over revet ost og gjerne litt frisk basilikum ved servering.
Ingredienser |
Karbonadedeig og løk |
Kok gjerne gryta på en bålpanne, som jeg har gjort 👉 her |
Heggsetra - Sør Fron |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar