Den har en mild smak, men den trekker til seg smak som en svamp.
Fargen på skallet er mørkegrønn, grønnstripet eller gul.
🍕 Her får du oppskriften på ovnsbakt squash med pizzasmak !
Serves til lunch eller kveld, kanskje en liten forrett, passer perfekt på tapasbordet
-eller når du har lyst på noe digg !
🍕 Velg selv om du vil ha den med kjøtt eller vegetarutgave !
Jeg brukte oliven, samt noen med pepperoni -og serverte herligheten med en knallgod tomatsaus med gulrot og vårløk, samt små røde paprika fylt med kremost 🌿
I glasset : Kaldt vann med kullsyre og sitron - Boble 🍋
Du trenger:
- Squash
- Olivenolje eller raspolje
- Salt
- Pepper
- Knallgod pizzasaus
- Revet mozzarella
- Din favoritt 'pizzatopping
Tips til topping :
🍕 Skinke, kylling, pepperoni, paprika, oliven, rødløk, pesto .....
Sånn gjør du:
- Lag pizzasaus eller bruk ferdig pizzasaus hvis du vil gjøre det enkelt. Pass på mengden av karbohydrater hvis du bruker ferdig saus og går på lavkarbo.
- Forvarm ovnen til 220°C
- Del squash opp i skiver på ca.1/2 cm og legg dem på en stekeplate.
- Pensle dem med olje og krydre med salt og pepper.
- Stek dem i ovnen i 5 minutter.
- Legg på litt pizzasaus, revet mozzarella og ønsket topping.
- Stek dem videre i ca. 8 minutter til osten bobler.
- Dryss over friske urter ved servering og litt mer av den gode tomat/pizzasausen 🍅
Tomatsalsa / Pizzasaus med gulrot
- 1 stk vårløk
- 1 stk gulrot
- 400 g hermetiske tomater
- 1 ss sukrin sirup gold / flytende honning
- 1 rød chili
- 1 ss limesaft
- Salt
- Pepper
- Koriander / Basilikum
- Hakk vårløk, finhakk chili og riv gulrot på ett rivjern.
- Kok opp tomater, flytende søtning, vårløk, chili og gulrot.
- La sausen småkoke i 15 minutter.
- Kjør sausen med en stavmikser.
- Tilsett en neve grovhakket koriander og/eller basilikum.
- Smak til med salt og pepper.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar