Brie er en fransk ost fra Brie-regionen sør for Paris.
– Jeg anbefaler å varme Hellstrøm gløgg til 62 grader. Slik bevarer man gløggens karakter og forhindrer at de gode smakene forsvinner. Om ønskelig kan man servere skåldede mandler og rosiner til. Jeg anbefaler også å drikke denne gløggen kald, forteller Hellstrøm.
Den har en historie som kan føres tilbake til 700-tallet.
Osten har hvit mugg på utsiden, med en myk masse inni. Brien er formet, som et hjul som skjæres opp i trekantede stykker. Massen i midten blir mykere etter hvert som osten blir moden. Osten lages av upasteurisert melk. Dette skaper en mer fyldig smak enn pasteurisert melk, men modningstiden blir kortere.
Den, som sparer den har...
Basen, til Hellstrøm Gløgg er en økologisk montepulciano av høy kvalitet, og det gir gløggen en flott fruktkarakter – som, deretter er piffet opp med hetvinen marsala, krydret med blant annet nellik og kardemomme, og søtet med akasiehonning i stedet for sukker.
- jeg har spart gløgg fra i fjor !
Søt og god, høykarbo aromatisert vin, 140 g sukker per liter.
Den har en alkoholprosent på 15%, så vær litt forsiktig med inntaket.
Gløggen kan varmes opp til 62 grader og tilsettes rosiner og nøtter -eller serveres kald.
Smaker herlig av varme krydder og sitrus.
Tar med gløggen til fjells og koser meg inne foran peisen i høstmørket med gløgg og salte kjeks med bakt Brie, honning & nøtter !
Du trenger:
- Brie de Paris
- Flytende honning, gjerne Akasie
- Nøtteblanding, gjerne med tørket frukt
- Salte kjeks
Sånn gjør du:
- Varm stekeovnen opp til ca. 180°C.
- Fjern emballasjen fra brien. Legg den i en ildfast form og stek den i ca. 10 minutter.
- Grovhakk nøttene.
- Nyt smeltet ost toppet med nøtter og honning sammen med gode salte kjeks.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar