Pannestekt andebryst med nypotet og fersk asparges🌿 🌿 🌿 🌿 🌿 " You just know this is going to be delicious ”


“Juicy pan-fried duck breast pairs an absolute treat with spring’s bounty of asparagus, new potatoes and peas. With best flavour friends chilli, mint and lemon in the mix, you just know this is going to be delicious.
En oppskrift fra Jamie Oliver 🌿
Jeg erstatter grønne erter med edamame.

💚 Edamame er hele umodne grønne soyabønner.
Soyabønnen består av 30% karbohydrater, 36% protein, 18% olje og 14% væske.
I tillegg er det en god kilde til fiber, kalium, jern, sink, kalsium, omega-3, vitamin E, fosfater og hele vitamin B-komplekset. Soyabønnen har dessuten en lav glykemisk indeks.

Edamame blir ofte dampet med belgen på, sammen smør, sitron og havsalt.
De spises med fingrene og man skal suge ut bønnene. Belgen skal man ikke spise.
Jeg brukte fryste soyabønner uten belg, som jeg fant i frysedisken.

 🍋 Andebryst er nydelig mat 
Andebrystet er best når den fremdeles er litt lyserød i kjøttet. Steker du den for lenge vil den smake lever, så den er bedre for lite stekt enn for mye stekt. Kjernetemperatur på rosa andebryst er  59°C. Perfekt andebryst bør ha sprøtt skinn og det får du hvis du bruker litt tid og tålmodighet. 

Grønnsakenes konge - Asparges 🌿
Grønn og hvit asparges er den samme planten.
Grønn asparges vokser og høstes over bakken, mens hvit vokser og høstes under bakken.
Hvit asparges dyrkes beskyttet og tildekket med jord i hele vekstperioden og høstes når spissen kommer opp til overflaten.
Den hvite asparges inneholder ikke klorofyll, så lenge den er fratatt sollys -og det er grunnen til hvit i stedet for grønn farge. Hvit asparges har en treaktig overflate og må skrelles før tilberedning. Den har en mildere smak enn den grønne.
Den norske sesongen er fra tidlig i mai til slutten av juni. 

Jamie Oliver bruker, som alltid olivenolje i sine oppskrifter.
Personlig er jeg ikke spesielt glad i smaken på olivenolje så jeg bruker en god -eller god, den smaker ikke noe, rapsolje 🌿


I glasset en ung, saftig, fransk, hvit burgunder 
🍸 Bouchard Âiné & Fils Bourgogne Chardonnay Réserve 2023

Nydelig, romantisk middag for to med sprøstekt andebryst, nypoteter og fersk asparges 🌿

- eller lag mindre porsjonene og server retten til forrett !


Du trenger til 2 solide porsjoner 
(Denne retten passer også perfekt, som forrett til 4-6 personer)
  • 300 g små nypoteter med tynt skall
  • 400 g andebryst
  • 250 g grønn asparges
  • 200 g frosne edamame 
  • 1 fersk rød chili
  • Fersk mynte
  • 1 sitron
  • God olje
  • Maldon havsalt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Kok potetene, nesten møre i lettsaltet vann i 15 minutter.
  2. Finskjær og rut opp skinnet på andebrystene. Krydre godt med havsalt og nykvernet pepper. Det er enklest og rute opp svoren når andrebrystet er kaldt, men ikke vær redd for perfekt rutet svor, det viktigste er at du ikke skjærer ned i kjøttet. La de bli romtemperert i 30 minutter, før de skal steke.
  3. Legg andebrystet med skinnsiden ned i en kald stekepanne. Sett deretter på varmen til middels høy. Stek andebrystet i ca. 10 minutter med skinnsiden ned. Fettet skal være smeltet og skinnet gyllent og sprøtt. Snu andebrystet og stek i 4 minutter på den andre siden. Legg kjøttet til side og la det hvile. Sett stekepannen på svak varme, så ikke andefettet stivner, men holder seg varmt.
  4. Knekk eller skjær av den nederste enden av aspargesene og del dem i biter på ca 5 cm. Legg asparges over i kjelen sammen med potetene og la de koke i to minutter før du tilsetter ertene og koker det i ytterligere 2 minutter. Sil av vannet.
  5. Finhakk chili og en god neve mynteblader og legg det over i en stor bolle. Riv sitronskallet og bland det inn sammen med saften av en halv sitron. Tilsett 1 ss god olje og bland alt godt sammen.
  6. Tilsett kokte poteter, asparges og erter i bollen med dressingen og bland alt godt sammen.
  7. Fordel grønnsakene på to store tallerkener.
  8. Del opp andebrystet i tynne skiver og fordel andebryst på tallerkene.
  9. Hell over litt av andefettet fra stekepannen og dryss over litt ekstra mynteblader.













🍷
Bouchard Âiné & Fils Bourgogne Chardonnay Réserve 2023

FrankrikeBurgundBourgogne

Ung, saftig og litt krydret med god lengde, preg av eple, sitrus, litt smør og fat.



Importør
Silenus AS
Land
FrankrikeFrankrike flag
Område
Burgund
Underområde
Bourgogne
Årgang
2023
Produktklasse
Hvitvin
Råstoffer
Chardonnay 100%
Alkoholprosent
12.5 % vol.
Sukker
< 3 gram per liter
Syre
5.0 gram per liter
Farge / lukt
Gulgrønn. Lys frukt, fine mineraltoner
Smak
Rund og bløt med fin lett syre, fin tørrhet



Pannestekt andebryst med nypotet og fersk asparges


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar