Rustikk betyr landlig og enkel, og det ordet passer perfekt på denne gode, men enkle kaken.
Kaken inneholder også sunne ingredienser, i tillegg til sukker og hvetemel.
🍎 Epler = Fiber, vitaminer og antioksidanter
🥚 Egg = Protein og essensielle vitaminer
🍎 Epler = Fiber, vitaminer og antioksidanter
🥚 Egg = Protein og essensielle vitaminer
🍶 Melk = Kalsium og vitamin D
Ikke dermed sagt at kaken er sunn altså, langt derifra, men god er den - det er garantert !
Server eplekaken kald eller lunken -og gjerne med litt is eller krem.
🍎🍏 Nydelig dessert etter søndagsmiddagen 🍂
Eplekake
- 2 stk store egg
- 100 g sukker
- 1/4 ts salt
- 1 dl melk
- 1/2 dl rapsolje
- 220 g hvetemel
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts bakepulver
- 1-2 stk epler
- Sitronsaft
- (Melis)
Vaniljekrem
Sånn gjør du:- 1 egg
- 50 g sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 15 g maizena
- 2,5 dl melk
- Lag vaniljekremen først : Visp sammen egg, sukker, vaniljesukker og maizena i en kjele. Sett kjelen på middels varme og tilsett litt og litt av melken under kontinuerlig visping, for å unngå klumper. Kok kremen på svak varme til den tykner. Avkjøles. Det tar litt tid, så lag den gjerne litt på forhånd.
- Mål opp 1 dl melk til kakerøren, og sett melken i romtemperatur, så den ikke er iskald når den skal tilsettes i kakerøren.
- Kle en avlang kakeform 32 x 18 cm med bakepapir.
- Forvarm stekeovnen til 170°C.
- Eplekakerøre : Finn frem en bakebolle og tilsett egg, sukker og salt. Pisk til luftig eggedosis.
- Tilsett melk og olje og rør det inn i eggedosisen.
- Vend inn, med en slikkepott siktet hvetemel, vaniljesukker og bakepulver gradvis inn i eggedosisen, til den er så vidt blandet.
- Skrell og fjern kjernehuset på eplet og del det i ganske tynne skiver. Jeg brukte en mandolin. Skvis over godt med sitronsaft, så epleskivene ikke blir brune.
- Hell halvparten av kakerøren i formen.
- Legg den avkjølte vaniljekremen i en sprøytepose og fordel den jevnt over kakerøren, eller fordel den over kakebunnen med en skje.
- Legg epleskiver på vaniljekremen.
- Hell resten av kakerøren over eplene. Jeg la noen epleskiver på toppen, men det er ikke nødvendig.
- Stek i forvarmet ovn ved 170°C i ca. 40 minutter, eller til kaken er gjennomstekt.
- La kaken avkjøles i formen i 10 minutter, og legg den deretter over på en rist for å avkjøles helt.
- Dryss gjerne over litt melis rett før servering.
🍎🍏 Steg for steg ⇩
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar