Kantarellsuppen er nydelig, fløyelsmyk og smakfull 🍄
Navnet Hedmarken kommer trolig av ordet heidnir, som var fellesnavnet på de menneskene som bodde på østsida av Mjøsa.
Så da vet vi det 💦💙
Du kan doble eller 3'doble oppskriften etter antall porsjoner den skal serveres til.
Dryss gjerne over sprøstekt spekeskinke eller bacon, det er knallgodt.
Jeg kjører vegetarutgave i dag.
Sitronsaft kan byttes ut med en skvett hvitvin hvis du ønsker det.
Server den til forrett eller spis den til lunch med litt godt brød.
Til 3 porsjoner trenger du:
- 300 g renset kantareller
- 5 dl vann
- 1 stk grønnsakbuljongterning
- 1/2 stk løk
- 1 stk gulrot
- 1 ss sitronsaft
- 1/2 ts tørket estragon
- 1 dl kremfløte
- Smør
- Salt
- Pepper
- Persille
Sånn gjør du:
- Rens og børst kantareller. Del dem, som er store. Legg dem i en varm stekepanne. Først vil de skille ut masse vann, la kantarellene steke til vannet fordamper. Tilsett litt smør, salt og pepper og la dem surre litt i stekepannen. Legg dem over i en kjele.
- Hakk løk og stek den i pannen, som du stekte soppen i til den er gyllen. Legg løken over i kjelen.
- Skrell gulrot og del den i terninger før du tilsetter gulrot i gryta.
- Tilsett knust grønnsakbuljongterning, sitronsaft og estragon, og la suppen koke i 15 minutter.
- Kjør suppen med en stavmikser til den blir helt jevn.
- Sett kjelen tilbake på platen og bland inn kremfløte.
- Smak til med salt og pepper.
- Dryss over litt persille ved servering.
- Spis & Nyt !
Steg for steg ⇩
Kantarellsuppe |
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
1300 gram kantareller ble 900g ferdig rensket 🍄
300g gikk i suppen også frøs jeg ned 3 x 200g, som må brukes i løpet av 2-3 måneder,
så lenge de ikke er forvellet.
Kantareller |
Kantareller |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar