All'arrabbiata er en rød italiensk saus, som har en ekstra krydret smak ved å tilsette masse chili. Sausen blir ofte servert til pasta penne, men andre typer pasta kan selvsagt benyttes.
Jeg lager en stor porsjon med 'revet kalkun', oppskrift ⇾ her,
som jeg fryser ned i passende porsjoner.
Rask, enkel og smaksrik italiensk klassiker, med en ny vri🍅
Til 4 porsjoner trenger du :
- 300 g pasta
- 400 g 'Pulled turkey'
- 1 gul løk
- 800 g hermetisk tomat, gjerne den med oregano og basilikum. Hvis ikke krydre tomatene med ett par teskjeer tørket basilikum og oregano
- 2 ts revet hvitløk
- 1-2 rød chili
- 1 ts salt
- Basilikum frisk
- Parmesan
Sånn gjør du:
- Lag først 'pulled turkey' i stekeovn eller en slowcooker. Det kan du gjerne gjøre dagen før.
- Hakk løk og finhakk hvitløken.
- Surr løk og hvitløk i litt olje på middels varme til den blir gylden.
- Finhakk chili og tilsett den i løken, sammen med tomatene.
- La sausen koke i 10 minutter.
- Tilsett ca. 300 gram av kalkunblandingen 'Pulled turkey'.
- Mot slutten av koketiden tilsettes frisk basilikum.
- Smak til sausen med salt.
- Kok pasta etter anvisning på pakken i godt saltet vann, til det er 5 minutter igjen av koketiden.
- Sil av vannet og legg pastaen over i tomatsausen, la det koke og blande seg godt sammen, så du får tomatsausen godt rundt i alle kroker og kriker av pastaen.
- Dryss over revet parmesan ved servering.
Pulles turkey ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar