Nå er det pinnekjøttet i butikken igjen, så det er på tide å spise opp fjorårets.
Jeg vannet ut kjøttet natten over og dampet pinnekjøttet i ➡ trykkoker .
Spiste en vanlig pinnekjøtt'middag før restene gikk i suppegryta.
Grønnsaksskuffen var stappfull, da var det på tide med en opprydding der også.
Dette er ingen fasit på grønnsaksuppe !
Bruk de grønnsaksrestene du har i kjøleskapet og proteiner, som kjøtt eller pølser.
Bruk de grønnsaksrestene du har i kjøleskapet og proteiner, som kjøtt eller pølser.
Jeg krydret suppen med pepper, estragon og chili, som gir suppen en god sterk smak.
Godt og enkelt 🍂
Godt og enkelt 🍂
Resultatet blir en stor kjele med en smakfull, mettende suppe 🍲
Til 8-10 porsjoner trenger du:
- 2 liter vann
- 2 stk grønnsaksbuljong
- 1 stk kjøttfond eller kjøttbuljongterning
- 250 g pinnekjøtt * + eventuelt annet usaltet kjøtt eller pølse
- 4 gulrøtter
- 1 stk persillerot
- 1 stk pastinakk
- 3 stk stenger stangselleri
- 1 liten pak choy
- 1-2 stk paprika
- 1-1/2 purre
- 1 ts estragon
- 1 ts chili flakes / tørket chili
- 1 ts pepper
* Bruker du stor mengde pinnekjøtt i suppen vil den bli veldig salt.
Sånn gjør du:
- Skrell og del grønnsaker i passende biter.
- Rens pinnekjøtt for bein og fett, del kjøttet opp i biter.
- Kok opp kjøttkraft av vann, grønnsaksbuljong og kjøttfond eller knuste buljongterning.
- Tilsett grønnsaker, pinnekjøtt, (pølser) chili flakes, timian og pepper.
- La det småkoke i 20 minutter eller til grønnsakene er møre.
- Server gjerne med godt brød eller flatbrød.
Merkelig purre ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar