SCAMPI med mango og -søtpotetcurry & SOAVE hvitvin ♥ஜ


Det er lørdag, solen skinner fra blå himmel i Hamar i dag ♥
Da passer det godt med ett lett måltid og ett glass kald Soave i solen på terrassen, før vi
tar på danseskoene ♥ ♫

Ingredienser til middag til 2 personer eller forrett til 4:
  • 1 ss olje
  • 1 vårløk, skjært i tynne ringer
  • 1,5 ss rød karripasta 
  • 165 ml kokosmelk
  • 250 ml kyllingkraft (Jeg brukte 2,5dl vann + 1 beger Maggi kyllingfond)
  • 2 ts Thai fiskesaus
  • 300 g søtpotet, skjært i terninger
  • 200 g rå scampi
  • 2 ts limesaft
  • 150 g mango, skjært i terninger
  • 3 - 4 ss hakket frisk koriander

Fremgangsmåte:
  1. Varm oljen og stek skiver vårløk i et minutt, tilsett karripasta.
  2. Visp inn kokosmelk, kyllingkraft og fiskesaus og la det koke opp.
  3. Tilsett søtpotet, la det småkoke i ca. 15 min. eller til de er møre.
  4. Tilsett renset scampi. Kok opp. Tilsett limesaft og mango. La det koke 2-3 minutter.
  5. Strø over hakket koriander ved servering.
Server med ris, nudler eller pasta. 


Ingredienser

  Bon Appétit
Soave Cantina di Soave 2012
Frisk og god tørr hvitvin med smak av pære og mandel.
Farge: Lys strågul.
Lukt: Litt dempet aroma av pære, mandel og sitrus, hint av urter.
Smak: Bløt og umiddelbar, hint av pære og mandel.
Land/distrikt: Italia, Veneto, Soave
Årgang: 2012
Råstoff: Garganega Bianca 90%, Chardonnay 10%
Metode: Tradisjonell vinifikasjonsteknikk. 6 md. fatlagring.
Innhold: Alkohol 12,00%Sukker: 3,00 g/l Syre: 5,20 g/l
Lagringsgrad: Drikkeklar, ikke egnet for lagring 

Duca del Frassino Soave Classico 2012
Frisk og god tørr hvitvin med smak av eple og sitrus.
Farge: Lys grønngul.
Lukt: Preg av eple, blomst og litt urter.
Smak: Ung, ren og umiddelbar, preg av eple og sitrus.
Land/distrikt: Italia, Veneto, Soave
Årgang: 2012
Råstoff: Garganega og Trebbiano di Soave.
Metode: Tradisjonell. Opplysninger er ikke gitt av produsent/leverandør.
Innhold: Alkohol 12,50%Sukker: 2,00 g/l Syre: Ukjent
Lagringsgrad: Drikkeklar, ikke egnet for lagring


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar