Det er lørdag, solen skinner fra blå himmel i Hamar i dag ♥
Da passer det godt med ett lett måltid og ett glass kald Soave i solen på terrassen, før vi
tar på danseskoene ♥ ♫
Ingredienser til middag til 2 personer eller forrett til 4:
- 1 ss olje
- 1 vårløk, skjært i tynne ringer
- 1,5 ss rød karripasta
- 165 ml kokosmelk
- 250 ml kyllingkraft (Jeg brukte 2,5dl vann + 1 beger Maggi kyllingfond)
- 2 ts Thai fiskesaus
- 300 g søtpotet, skjært i terninger
- 200 g rå scampi
- 2 ts limesaft
- 150 g mango, skjært i terninger
- 3 - 4 ss hakket frisk koriander
Fremgangsmåte:
- Varm oljen og stek skiver vårløk i et minutt, tilsett karripasta.
- Visp inn kokosmelk, kyllingkraft og fiskesaus og la det koke opp.
- Tilsett søtpotet, la det småkoke i ca. 15 min. eller til de er møre.
- Tilsett renset scampi. Kok opp. Tilsett limesaft og mango. La det koke 2-3 minutter.
- Strø over hakket koriander ved servering.
Server med ris, nudler eller pasta.
Soave Cantina di Soave 2012 ♥ஜ
Frisk og god tørr hvitvin med smak av pære og mandel.
Farge: Lys strågul.
Duca del Frassino Soave Classico 2012 ♥ஜ
♥ஜ Bon Appétit ♥ஜ
Farge: Lys strågul.
Lukt: Litt dempet aroma av pære, mandel og sitrus, hint av urter.
Smak: Bløt og umiddelbar, hint av pære og mandel.
Land/distrikt: Italia, Veneto, Soave
Årgang: 2012
Råstoff: Garganega Bianca 90%, Chardonnay 10%
Metode: Tradisjonell vinifikasjonsteknikk. 6 md. fatlagring.
Innhold: Alkohol 12,00%Sukker: 3,00 g/l Syre: 5,20 g/l
Lagringsgrad: Drikkeklar, ikke egnet for lagring
Smak: Bløt og umiddelbar, hint av pære og mandel.
Land/distrikt: Italia, Veneto, Soave
Årgang: 2012
Råstoff: Garganega Bianca 90%, Chardonnay 10%
Metode: Tradisjonell vinifikasjonsteknikk. 6 md. fatlagring.
Innhold: Alkohol 12,00%Sukker: 3,00 g/l Syre: 5,20 g/l
Lagringsgrad: Drikkeklar, ikke egnet for lagring
Duca del Frassino Soave Classico 2012 ♥ஜ
Frisk og god tørr hvitvin med smak av eple og sitrus.
Farge: Lys grønngul.
Lukt: Preg av eple, blomst og litt urter.
Smak: Ung, ren og umiddelbar, preg av eple og sitrus.
Land/distrikt: Italia, Veneto, Soave
Årgang: 2012
Råstoff: Garganega og Trebbiano di Soave.
Metode: Tradisjonell. Opplysninger er ikke gitt av produsent/leverandør.
Innhold: Alkohol 12,50%Sukker: 2,00 g/l Syre: Ukjent
Lagringsgrad: Drikkeklar, ikke egnet for lagring
Lukt: Preg av eple, blomst og litt urter.
Smak: Ung, ren og umiddelbar, preg av eple og sitrus.
Land/distrikt: Italia, Veneto, Soave
Årgang: 2012
Råstoff: Garganega og Trebbiano di Soave.
Metode: Tradisjonell. Opplysninger er ikke gitt av produsent/leverandør.
Innhold: Alkohol 12,50%Sukker: 2,00 g/l Syre: Ukjent
Lagringsgrad: Drikkeklar, ikke egnet for lagring
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar