Til 2 porsjoner:
- Finhakk sjalottløk, hvitløk, gulrot, sellerirot og paprika, og del soppen i skiver.
- Tomatene deles i små båter.
- Fres først sjalott- og hvitløk i en dyp stekepanne eller vid kasserolle i noen spiseskjeer olivenolje i to minutter, tilsett resten av grønnsakene (tomatene skal tilsettes når risottoen er ferdig) og fres i to min. til.
- Ha så i risen. Risotto skal kokes i omlag 20 minutter, varm kyllingkraft has i litt etter litt og risen skal helst røres i hele tiden.
- Et par minutter før risottoen er klar, har du i lettmelk og parmesan.
- Smak til med pepper og eventuelt salt. NB! Risottoen skal være saftig, men ikke flytende.
- Stek laksen i panne med lokk, med skinnsiden ned.
- Reduser balsamico edikk i en kasserolle til en tredjedel gjenstår - og eddiken er nesten sirupaktig i konsistens. Smak til med litt sukker for å runde av smaken.
- Rett før servering har du i tomatene, og anretter risen på en tallerken med fisken oppå.
- Hell litt god olivenolje og redusert balsamico-eddik rundt retten.
✿⊱╮ God middag !!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar