God osteiskake, som passer til mange anledninger ღ
Denne kaken kan du lage dager eller uker før den skal serveres.
Oppbevar den i fryseren og ta den ut 30 minutter før den skal nytes ღ
Velg selv om du vil ha bringebærcoulis på toppen av kaken eller servere den ved siden av.
Kan gjerne serveres med sesongens frukt eller bær 🍓
Osteiskake
- ½ pk digestive kjeks
- 100 g smør
- 3 dl kremfløte
- 1 ts vaniljesukker
- 3 stk eggeplommer
- 1 ½ dl sukker
- 1 beger kremost naturell, jeg brukte philadelfia
- 3 stk eggehvite
- 6 ss most jordbærsyltetøy
Sånn gjør du:
- Smuldre kjeksen. Smelt smøret og rør sammen med kjeksen.
- Trykk det utover i en springform (24-26 cm), med bakepapir i bunnen.
- Du trenger 3 bakeboller for å lage denne kaken: Pisk fløte og vaniljesukker til krem i en bolle.
- Rør sammen eggeplommer, sukker og kremost i en kakebolle og stivpisk eggehviter i den tredje.
- Bland alt forsiktig i sammen, bland inn eggehviten til slutt og hell det over i springformen.
- Legg syltetøyet i kladder rundt på toppen av massen.
- Ta en kniv eller slikkepott og rør litt forsiktig rundt.
- Syltetøyet skal ikke blande seg med massen, bare bli marmorert inn i kaken.
- Settes i fryseren, minst 4 timer før servering. Pakk den godt inn hvis du skal fryse den over lengre tid.
- Ta kaken ut av fryseren 30 minutter før servering.
- 400 g frosne bringebær
- 200 g melis
- 4 ss sitronsaft
Tilberedning av iskake ! |
Klar til og legges i fryseren |
Bringebærcoulis |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar