Bacalao er ett spansk ord og betyr rett og slett : TORSK !
Bakalao er på norsk en klippfiskrett med opprinnelse i Portugal.
Tradisjonen forteller at den ble introdusert i Kristiansund av fiskeoppkjøpere fra Baskerland i Spania på begynnelsen av 1800-tallet.
Tradisjonen forteller at den ble introdusert i Kristiansund av fiskeoppkjøpere fra Baskerland i Spania på begynnelsen av 1800-tallet.
Denne oppskriften er en blanding av oppskriftene til Sjuve og Moi, det måtte jo bli godt
Spis & Nyt !!
Du trenger til 4-6 personer:
Middels dyp grønngul. Ung og ren fruktighet.
Passer til:
Land/distrikt: Spania, Galicia, Rias Baixas
Årgang: 2012
Råstoff: 100% Albariño
Metode: Kaldgjæret. Ikke fat- og/eller flaskemodnet før salg.
Innhold: Alkohol 12,00%Sukker: 3,00 g/l Syre: 6,50 g/l
Lagringsgrad: Drikkeklar nå, men kan også lagres
Sånn gjør du:
Legg klippfisken i vann i 20 timer (varierer etter klippfisk type, les på pakningen)
Skift vannet 1-2 ganger i løpet av de 20 timene.
Nytes med ett glass eller to:
Pazo de Villarei Albariño 2012Legg klippfisken i vann i 20 timer (varierer etter klippfisk type, les på pakningen)
Skift vannet 1-2 ganger i løpet av de 20 timene.
- Varm opp olivenoljen i en kjele, ha i løk, purre, tomater, laurbærblad, pepper.
- Kokes noen minutter.
- Tilsett oliven i kjelen.
- Kutt potetene i ganske tynne skiver, bruk gjerne en mandolin.
- Skjær opp paprika i biter.
- Skjær opp klippfisken i biter, ca. 2 x 2cm.
- Monter lagvis i en ildfast form, tomatsaus, poteter, paprika, klippfisk -begynn og avslutt med tomatsausen.
- Bakes i ovn med aluminiumfolie over, ved 200 grader i ca. 1,5 time.
- Tilsett litt hakket basilikum på toppen ved servering.
Nytes med ett glass eller to:
Middels dyp grønngul. Ung og ren fruktighet.
Dagens ingredienser til Bacalao og Tiramisu |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar