Nr. 2 er med grønnsaker og masse sort pepper, den skal koke i 20 minutter.
Nr. 3 er med grønn eller syltet pepper og soyasaus, skal kokes i 5 minutter.
Vegansk grønn peppersaus, finner du oppskrift på 👉 her !
Godt og enkelt ღ
Peppersaus 1:
- 1 ss hel pepper
- 5-10 cl cognac
- 3 dl fløte
- Salt
- Sukkerkulør
- 2 ss smør
- Knus pepperkornene grovt i en morter.
- Ha pepperkornene i en tørr stekepanne og 'stek' pepperet til det begynner å dampe.
- Tilsett cognacen og sett fyr på den med en lang fyrstikk.
- La det brenne ut.
- Tilsett fløte og la det koke inn til det blir tykt.
- Smak til med salt.
- Tilsett litt sukkerkulør, hvis du ønsker en litt mørkere farge.
- Nå kan du gjerne helle sausen over i en liten kjele og sette den til side.
- Rett før servering varmer du den opp og rører inn smøret.
Peppersaus 2 :
- 1 rød paprika
- 1 løk
- 2 Vårløk
- 5 dl vann + 1 beger FondCups kjøttbuljong
- Salt
- 4 ss svart pepper
- ca. 3 ss Creme fraiche
- Sukkerkulør
- Kutt grønnsakene og fres de i en gryte med olje, salt og mye pepper.
- Tilsett oksekraft, la det koke i ca. 20 minutter.
- Sil sausen.
- Tilsett creme fraiche og la det koke til passe konsistens.
- Juster fargen med en dråpe sukkerkulør.
Peppersaus 3:
- 4 dl kjøttkraft
- 2 ss hvetemel
- 1 ss grønn pepper, frisk eller 1 ts syltet pepper
- 1 dl kremfløte
- 2 ss soyasaus, gjerne en mørk tykk utgave
- Litt salt, smak på sausen først for soyasausen er veldig salt.
- Rist sammen melet med litt kald kjøttkraft, eller litt vann.
- Kok opp resten av kraften og visp i jevningen.
- Tilsett pepper og la sausen koke minst 5 minutter.
- Tilsett fløte og smak til med soyasaus og eventuelt litt salt.
Vegansk grønn peppersaus ! Oppskrift 👉 her |
Indrefilet surret i spekeskinke, med peppersaus nr. 3 ღ Oppskrift her |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar