Ytrefilet med champignon, steinsopp, kantarell & mandelpotecrème med sprøstekt bacon og rødvinssjy ღ☼


Dette er en av mine biff favoritter,
Passer godt på høsten, når det er masse frisk sopp og få tak i.
Sopptypene kan selvfølgelig byttes ut med andre typer.
Spis & Nyt ღ☼


Du trenger:
  • Ytre- eller indrefilet av storfe
  • Champignon
  • Steinsopp
  • Kantarell
  • Bacon
  • Salt
  • Pepper

Kjøttet bør ligge i romtemperatur i ca. 30 minutter før det skal stekes.
Lag poteten og sausen mens kjøttet temperer seg.

Bruk god varme og la stekepannen bli varm før du legger i olje og smør.
Når margarinen slutter å bruse og er nøttebrun kan du legge i kjøttet.
Stek biffen på sterk varme til kjøttsaften pipler ut på oversiden, snu biffen og stek til det pipler på den andre siden.
Ta dem ut av pannen og la dem hvile på ett lunt sted, litt lengre tid en min gjorde i dag, som du
har ikke saftene fått festet seg ordentlig, så den siver ut på tallerken c",)

Skjær opp sopp i skiver og bacon i biter.
Stek bacon og sopp, hver for seg mens biffen hviler.

Mandelpotecrème:
  • 600 g skrelte mandelpoteter
  • 4 dl fløte
  • 100 g usalta smør 
  • Salt og hvit pepper 
Kjør kokte poteter i hurtigmixer.
Kok opp fløte og smør, spe inn i potetene og smak til med salt og hvit pepper. 

Rødvinssjy:

  • 5 dl rødvin
  • 4 stk sjalottløk
  • 5 dl oksekraft
  • 100 g usalta smør
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper 
Ha finkuttet sjalottløk i en gryte med rødvin. 
Kok ned og tilsett kraft. 
Dette kokes ned til halv mengde, ca 15 min. 
Sil sausen og rør inn kaldt smør. 
Smak til med salt og pepper.

GOD MIDDAG

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF