Servert med nypoteter, gulrøtter, agurksalat og nydelig saus av fiskekraft, hvitvin, meierismør og persille 🌿
Sånn gjør du:
Hvitvinsaus
- Forvarm stekeovnen til 200 ºC.
- Skrap bort skjellene med en kniv eller bruk en fiskeskrape.
- Rens og skyll ørreten godt, ta ut gjellene og fjern eventuelt rester av blodranden.
- Klipp bort hodet, det ytterste av halen, likeså finnene. Tørk fisken godt utenpå og inni.
- Pensle et ark tykk aluminiumsfolie med smør.
- Gni fisken inn med salt og pepper både utvendig og i buken.
- Lag en blanding av smør, hakket persille, dill og sitronsaft og fordel dette i buken på fisken.
- Ta gjerne litt urter utenpå fisken og legg på noen sitronskiver.
- Pakk inn fisken og legg den i en langpanne.
- Stek på nederste rille i ca. 45 minutter. Steketiden varierer etter størrelsen på fisken. 45 minutter passer på en stor ørret på 2-3 kg.
- 1 stk stor agurk
- 3 ss eddik (vanlig norsk 7%)
- 2 dl vann
- 3 ss sukker
- 1 ts salt
- 0,5 ts pepper
- Høvle agurken i tynne skiver med ostehøvel.
- Legg skivene i en skål.
- Lag en lake av vann, eddik og sukker.
- Smak til med salt og pepper.
- Salaten bør stå og trekke i minimum 20 minutter før den serveres.
Hvitvinsaus
- 5 dl tørr hvitvin
- 1 dl fiskekraft
- 1 bunt persille
- 100 g meierismør
Sånn gjør du:
|
hvor mange er denne oppskriften beregnet til?
SvarSlettDet kommer ann på om det er storspisere. 4-6 personer :)
SlettHei. Er dette en rett som kan serveres kald, men med varmt tilbehør?
SvarSlettDu kan gjerne servere den kald, men da tror jeg det passer best med kaldt tilbehør også. Potetsalat eller bare godt brød, agurksalat og remulade.
Slett