Juhuuuu snart fredag ¸¸.•*¨*•♫♪
Hvis du skal ha gjester eller benke deg foran TV'n ?
En god pai, som kan gjøres ferdig i god tid før gjestene kommer eller sendingen starter slår aldri feil
Denne oppskriften rekker til 4 personer, blir det litt igjen, er det godt lunch dagen derpå.
Paibunn:
- 150 g smør
- 200 g hvetemel
- 2ss vann
- Smuldre smør og mel.
- Tilsett 2ss kaldt vann og elt deigen til alt er blandet og deigen myk og smidig.
- La stå i ca. 1 time i kjøleskapet.
- Kjevle ut deigen og legg i en paiform, som dekker hele formen.
- Prikk bunnen med gaffel og skjær bort det overflødige rundt kantene.
- Forstek bunnen nederst i ovnen på 200 grader i 15 minutter.
Paifyll:
- 400 g ytrefilet av storfe
- 1 rødløk
- Champinjong
- Søt paprika
- Oliven
Sånn gjør du:
- Skjær opp og stek biff i strimler. Stek rødløk og sopp.
- Fyll bunnen med biff, løk, sopp, paprika (paprikaen trengs ikke forstekes).
- Bland 2 dl melk, 1 dl fløte, 3 egg og hell det over paibunnen.
- Legg på steinfri oliven og revet ost.
- ( Hvis du lager den noen timer før den skal serveres, så vent med og tilsette eggblandingen, oliven og ost til rett før du skal sette den i ovnen )
- Stekes på 200 grader i ca. 40 minutter.
- Server gjerne en frisk salat og ett glass rødvin til.
Fabelaktig Douro ღ☼ fra Portugal kan anbefales !
Ha en hyggelig aften - Kos dere !!
♪♫•*¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*¨*•♫♪
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar