Saftig helstekt svinefilet med masse gode sunne grønnsaker er noe av det beste jeg kan få !
De fløtegratinerte potetene er ikke akkurat sunne, men til trøst utrolig gode.
Håper det kan friste dere også !
Spis & Nyt !
Oppskriften er til 4 porsjoner.
Fløtegratinerte poteter :
Sånn gjør du:
- Legg poteter og løk lagvis i ildfastform.
- Krydre med salt og pepper mellom lagene.
- Hell over fløte og melk.
- Sett den ildfaste formen i ovnen på 200 grader.
- La den stå i 15 minutter før du tar den ut og strør over osten.
- Sett formen tilbake i ovnen og la den stå i ytterligere 30 minutter eller til potetene er møre.
- Varmen kan senkes på slutten av steketiden, så svinefileten kan stekes samtidig.
- Sett opp varmen igjen mens svinefileten hviler, hvis potetene ikke er ferdig.
- 1 rødløk
- 1 grønn squash
- 1 rød paprika
- 1 gul paprika
Fres alle grønnsakene i en stekepanne med litt olje eller smør, krydre med salt og pepper -og ha det over i ildfast form.
Svinefilet:
- Beregn 200 g svinefilet per person.
- Både ytrefilet og indrefilet kan brukes, men indrefilet er mørest og vel verdt de ekstra kronene.
- Finskjær svinefileten fri for fett og hinner.
- Gni den inn med salt og pepper.
- Brun den raskt i en varm stekepanne med litt olje og smør.
- Legg den over i den ildfaste formen, på grønnsakene.
- Stek på 175°C til steketermometeret viser 70°C, da er den rosa (76°C gjennomstekt)
- La den hvile i 10 minutter.
- Skjær den i skiver og legg skivene over grønnsakene.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar