Appelsin og and passer godt sammen !
Dette er en god kombinasjon av smaker - Spis & Nyt !
Oppskrift til 4 porsjoner
Legg potetbåter i en ildfast form, vend de i olivenolje, salt og pepper, klipp frisk timian over.
Kan settes i ovn sammen med andebrystene på 80 grader og sette opp varmen til 220 grader og steke dem ferdig når andebrystene hviler.
Appelsinsaus:
- 2 dl appelsinjuic
- 2 dl hønsekraft
- 2-3 ss frisk timian
- 1 stor sjalottløk
- 2 ss sukker
- 2 ss olje
- Salt og pepper
- 1 ss maisenna
Sånn gjør du:
- Kutt sjalottløken i små biter og fres i litt olivenolje til den er blank.
- Legg løken til side i en skål og skyll sauskjelen.
- Hell i appelsinjus og sukker i kjelen og varm til sukkeret er oppløst.
- Tilsett hønsekraft, løken, frisk timian.
- Kvern over litt salt og pepper.
- La dette redusere på svak varme.
- Sil sausen og hell den tilbake i kjelen.
- Tilsett maizenna og visp godt.
- Gi den et oppkok og fortsett å la den småputre på svak varme til maten er klar ღ☼
- 4 rødløk
- 1 ss matolje
- 2-3 ss sukker
- 4 ss balsamicoeddik
- Salt og pepper
Skrell løken, skjær den i strimler.
Ha alle ingrediensene i en kjele.
Kok opp og la det småkoke til løken en mør.
Hold den varm til servering.
Andebryst:
Beregn 1 stk andebryst per person.
Grønne'saker = kokt brokkoli, erter, bønner c",)
Beregn 1 stk andebryst per person.
- Snitt ruter i svoren på andebrystet og gni inn salt og pepper.
- Legg andebrystet med svoren ned i en stekepanne og stek til svoren har blitt brun og sprø.
- Stekes kun på skinnsiden, ca. 7 minutter.
- Legg andebrystet i en ildfast form med svoren opp og sett i et steketermometer midt i fileten.
- Stek i ovnen på 80 °C til fileten har en kjernetemperatur på 59 °C.
- Det tar ca. 20-30 minutter.
- Andebrystet bør hvile i ca. 15 minutter før du skjærer i det.
Grønne'saker = kokt brokkoli, erter, bønner c",)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar