Andebryst med ovnstekte timianpoteter, rødløkompott, grønne'saker & appelsinsaus


Appelsin og and passer godt sammen !
Dette er en god kombinasjon av smaker - Spis & Nyt !

Oppskrift til 4 porsjoner
Poteter:

Legg potetbåter i en ildfast form, vend de i olivenolje, salt og pepper, klipp frisk timian over.
Kan settes i ovn sammen med andebrystene på 80 grader og sette opp varmen til 220 grader og steke dem ferdig når andebrystene hviler.


Appelsinsaus:

  • 2 dl appelsinjuic
  • 2 dl hønsekraft
  • 2-3 ss frisk timian
  • 1 stor sjalottløk
  • 2 ss sukker
  • 2 ss olje
  • Salt og pepper
  • 1 ss maisenna
Sånn gjør du:
  1. Kutt sjalottløken i små biter og fres i litt olivenolje til den er blank.
  2. Legg løken til side i en skål og skyll sauskjelen.
  3. Hell i appelsinjus og sukker i kjelen og varm til sukkeret er oppløst.
  4. Tilsett hønsekraft, løken, frisk timian.
  5. Kvern over litt salt og pepper.
  6. La dette redusere på svak varme.
  7. Sil sausen og hell den tilbake i kjelen.
  8. Tilsett maizenna og visp godt.
  9. Gi den et oppkok og fortsett å la den småputre på svak varme til maten er klar 

Rødløkskompott:

  • 4 rødløk
  • 1 ss matolje
  • 2-3 ss sukker
  • 4 ss balsamicoeddik
  • Salt og pepper


Skrell løken, skjær den i strimler.
Ha alle ingrediensene i en kjele.
Kok opp og la det småkoke til løken en mør.
Hold den varm til servering.

Andebryst:
Beregn 1 stk andebryst per person.

  1. Snitt ruter i svoren på andebrystet og gni inn salt og pepper.
  2. Legg andebrystet med svoren ned i en stekepanne og stek til svoren har blitt brun og sprø.
  3. Stekes kun på skinnsiden, ca. 7 minutter.
  4. Legg andebrystet i en ildfast form med svoren opp og sett i et steketermometer midt i fileten.
  5. Stek i ovnen på 80 °C til fileten har en kjernetemperatur  på 59 °C.
  6. Det tar ca. 20-30 minutter.
  7. Andebrystet bør hvile i ca. 15 minutter før du skjærer i det.

 Grønne'saker = kokt brokkoli, erter, bønner c",)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF