Denne forretten er bare helt nydelig ♫♪
Kombinasjonen av smaken på den fløyelsmyke søtpotetpurén, den pikante salte sausen og kamskjellene passer utrolig godt sammen.
Lag først søtpotetpuré og soyasmør, kamskjellene må stekes rett før servering.
Spis & Nyt !!
Til 4 porsjoner trenger du:
- 3 stk kamskjell per person
- 400 g søtpoteter
- 70 g meierismør
- Salt
- Sitronsaft - en liten dæsj !
- Skrell søtpoteter og kutt i terninger.
- Kokes til de er møre.
- Slå av kokevannet og kjør potetene i en blender sammen med smøret.
- Smak til med salt og sitronsaft.
- 2 stk sjalottløk
- 150 g meierismør
- 1 ts wasabi / eller pepperot på tube
- 1 dl soyasaus
- 2-3 ts sitronsaft
Sånn gjør du:
- Skrell og finhakk sjalottløk.
- Ha smøret i en kjele og kok til smøret begynner å skumme og bli nøttebrunt, men ikke brent!
- Ha i sjalottløk.
- Tilsett soyasaus rett før servering.
- Smak til med wasabi og sitron.
- Krydre kamskjell med salt og pepper og legg dem i en varm panne med litt olje.
- Tilsett 2 spiseskjeer meierismør. Skru litt ned på varmen. Stek i 2 minutter.
- Snu kamskjellene og trekkes rolig i 3 minutter på den andre siden.
- Press litt sitronsaft over.
Ukens beste oppskrift på MyTaste Uke 7 /2016 |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar