CHOP SUEY betyr blandede biter 🌿
- så den kan lages med mange forskjellig ingredienser.
- så den kan lages med mange forskjellig ingredienser.
Det er vel den kinesiske retten, som er best kjent i Norge.
"Kina-mat" som vi kalte det når de første asiatiske restaurantene dukket opp i Norge ! Mitt første møte med "Kina-mat" var da min bror Morten, som er seks år eldre enn meg tok med lillesøster på Kinarestaurant når han hadde fått førerkort. Vi kjørte til den nærmeste, den lå i Kongsvinger, 2 timers kjøring fra Hamar !! Må nok innse at vi er en matglad familie ღ
En god rett med masse smak og få kalorier !
ღ Du trenger:
( Til 3 porsjoner )
- 600 g ytrefilet av svin
- 1 box bambusskudd
- 1 løk
- 2 gulrøtter
- 1 purre
- 1 pastinakk
- 1 ss smør
- 4 dl kjøttkraft/kjøttbuljong
- 2 ss soyasaus
- 1 ts salt
- ½ ts pepper
- 1 ss maisennamel
- Ett par dråper sukkerkulør -eller Mrs Chengs soppsoya
ღ Sånn gjør du:
- Del kjøttet i avlange, litt tynne strimler.
- Del løk og purre i ringer og sellerirot og gulrot i tynne strimler.
- Brun kjøttet raskt i varm panne, tilsett løken, kjøttkraft, salt og pepper.
- Kok opp og la det trekke/småputre i ca. 20 minutter.
- Jevn retten med maisennamel rørt ut i litt kaldt vann.
- Tilsett en dråpe sukkerkulør -eller en skvett mørk soysasaus, det kun for fargens skyld så det er ikke noen krise hvis du ikke har det.
- Tilsett grønnsakene.
- Kok opp og la det trekke 4-5 minutter, til grønnsakene er møre.
- Smak til med soyasaus, pepper og salt, men husk at soyasausen er veldig salt, så smak til med soyasaus før du eventuelt tilsetter mer salt.
- Server med tagliatelle eller ris.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar