Loin er filet av ryggen, kun det tykkeste saftigste og beste kjøttet på fisken, skinn og benfri!
Snadder ✿
Oppskrift til 4 porsjoner:
Torskeloins:
Server torsken i sausen med poteter og grønnsaker ved siden av.
Oppskrift til 4 porsjoner:
Torskeloins:
- 800 g torskeloin
- 2 ts salt
- 1 dl vann
- 1 dl hvitvin
- 0,5 stk sitron
- Sett stekeovn på 200 grader.
- Skjær torsken i porsjonsstykker, dryss med salt og la dem ligge i ca. 20 minutter.
- Skyll av saltet i kaldt vann og tørk med tørkepapir.
- Kok opp vann, hvitvin og saft fra sitron, og ha i torskestykkene.
- La fisken trekke i ca. 7 minutter.
- Ta stykkene opp, legg dem på et fat, dekk med aluminiumsfolie og hold de varme i stekeovn, mens du lager sausen.
- Ta vare på kokekraften.
- Kokekraft
- 2 dl kremfløte
- Salt
- 0,5 g safran
- Sil kokekraften, tilsett kremfløte og kok sausen inn til den tykner, 5-7 minutter.
- Rør inn safran og smak til med salt.
Server torsken i sausen med poteter og grønnsaker ved siden av.
"Man er kommet på gale veier" sa torsken, den ble halt om bord ◠‿◠✿
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar