Har du prøvd og steke brokkoli før ?? Kan anbefales !!
Stekes i olje, sammen med chili og hvitløk !
Spis & Nyt !
Pommes Noisettes:
Kjøpte ferdige pommes noisettes c",)
200 grader varmluft i ca. 20 minutter, rist litt på pannen underveis.
Sopp & løk:
Biff:
- Sjampinjong
- Grov pepper
- Soyasaus
- Sitron (saften)
- Olje
- Løk
- Kutt sjampinjongen i skiver og stek i litt olivenolje.
- Dryss over pepper og hell over noen dråper soyaolje og sitronsaft.
- Når sjampinjongene er brune settes de til side.
- Kutt løken i tynne skiver og stek den til den er gylden før du setter den til side.
Brokkoli:
- 1 bunt brokkoli i biter
- 3 fedd finhakket hvitløk
- 1 rød chili, fjern frøene
- 2 ss olje
Sånn gjør du:
- Varm opp olje, ha i opphakket chili og finhakket hvitløk.
- Tilsett brokkoli, og rist rundt slik at oljen fordeler seg.
- Vent en liten stund til brokkolien blir litt brun i kantene.
- Hell over en kopp vann, sett på lokk og damp i ca. 3 minutter.
Biff:
- Ta biffen, jeg brukte ytrefilet ut av kjøleskapet 30-45 minutter før de skal stekes.
- Stek på sterk varme i en blanding av olje og smør, stek ca. 3 minutter, til du ser blodet pipler opp på den ene siden, snu og stek den andre siden. Når blodet pipler opp -er den medium stekt.
- La den hvile.
Legg løk og sjampinjong i pannen rett før servering slik at det blir varmt.
Peppersaus:
Peppersaus:
- 1 rød paprika
- 1 løk
- Vårløk
- Creme fraiche
- 1 dl konsentrat av oksekraft
- 5 dl vann
- Salt
- 4 ss pepper
- Kutt grønnsakene og fres de i en gryte med olje, salt og mye pepper.
- Tilsett oksekraft, la det koke i ca. 20 minutter. Sil sausen.
- Tilsett creme fraiche og la det koke til passe konsistens
Vespa Barbera d'Asti 2012
Denominazione di origine controllata er en italiensk kvalitetsbetegnelse
for vin og matvareprodukter.
Vespa-kusinene
Hvem kjenner ikke Vespa-vinen med de fire småjentene på femtitalls-scooteren?
Ha en romantisk aften ღ
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar