Mattradisjonene i Japan skiller seg fra andre asiatiske lands måter å tilberede maten på.
Der er de veldig nøye med å bevare råvarenes naturlige smak, også under tilberedningen av matvarene.
Råvarene skal være i sesong, bevares og tilberedes uten mye dill dall, klar buljong/kraft uten
kokosmelk og annet fiksfakseri c",)
Forskjellige retter blir servert i små skåler, som settes på ett stort fat.
Ris er ett av de viktigste produkt i det japanske kjøkken, spesielt ristypen: Short grain.
Nasjonalretten i Japan er sushi ;)
Ingredienser:
Til 2 porsjoner
1) Rør sammen sesamolje, soyasaus, honning i en passende form.
Legg i torsken, vend den inn i marinaden og mariner den i minimum 15 minutter, gjerne mye lenger.
Øs litt marinade over den ett par ganger.
3) Bland sammen kyllingbuljong, soyasaus og chili.
Kokes i 5 minutter.
Tilsett erter og grovhakket koriander.
La det koke ett par minutter.
4) Server suppen i suppeskåler, med torsken på toppen.
Hvis du ønsker Japansk suppe med kjøtt,
finner du en oppskrift på det her : Japansk Biffsuppe
Til 2 porsjoner
- 300 g torskefilet uten skinn
- 4 ts sesamolje
- 2 ss soyasaus
- 2 ss honning
- 10 dl kyllingbuljong
- 2 ss soyasaus
- 1 ts chili, tørr, knust
- 100 g erter
- 6 ss koriander
- 2 ts sesamfrø
1) Rør sammen sesamolje, soyasaus, honning i en passende form.
Legg i torsken, vend den inn i marinaden og mariner den i minimum 15 minutter, gjerne mye lenger.
Øs litt marinade over den ett par ganger.
2) Legg torsken i en smurt ildfast form, stekes på 225 grader i 12 minutter.
3) Bland sammen kyllingbuljong, soyasaus og chili.
Kokes i 5 minutter.
Tilsett erter og grovhakket koriander.
La det koke ett par minutter.
4) Server suppen i suppeskåler, med torsken på toppen.
Dryss over sesamfrø !
I Japan spiser de svært lite brød, kun litt søt loff, men hvitløksbaguetter må vel være "lov" å servere til suppen c",)
Marinering av fisken |
Spis & Nyt !! |
Ingredienser |
finner du en oppskrift på det her : Japansk Biffsuppe
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar