Har du ikke smakt bakt søtpotet før, så er det på tide å prøve det !
Nå er det masse ferske, norske rotgrønnsaker i butikkene, pass på og nyt dem !
Og med denne gode whiskysausen, blir det en utrolig smakfull og god middag !
Snadder ♫♪
Du trenger:
Til 4 porsjoner
Farge: Middels dyp rød.
Lukt: Sval aroma preget av modne røde bær og grønne urter.
Smak: Preg av lett sødmefull rød bærfrukt, innslag av urter og mandel.
Passer til:
Land/distrikt: Italia, Piemonte, Øvrige
Årgang: 2013
Råstoff: Barbera 100%
Metode: Tradisjonell vinifikasjonsteknikk, temperaturkontrollert gjæring i ståltanker.
Innhold: Alkohol 13,00% Sukker: 2,40 g/l Syre: 6,10 g/l
Lagringsgrad: Drikkeklar, ikke egnet for lagring
Du trenger:
- 1 stk søtpotet per person
- 1 stk entrecote a 250-300 g per person
- Solsikkeolje
- Meierismør
- Gulrot
- Kålrot
- Pastinakk
- Fennikel
- Salt
- Pepper
- Kryddersmør
- Whiskysaus *
- Skjær et snitt på kryss i potetene.
- Legg dem i en ildfast form, dryss over salt og pensle med olje.
- Stekes i stekeovnen på 200 °C i ca. 1 time, avhengig av hvor store potetene er.
- Legg på en bit kryddersmør ved servering.
Til 4 porsjoner
- 100 g smør
- 3 ss tomatpuré
- 2,5 dl kremfløte
- 1 ts sukker
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts pepper
- 2 ts tørr rosmarin
- 2 ss whisky
Sånn gjør du:
- Smelt smør og tilsett tomatpuré kok opp og la det koke noen minutter.
- Tilsett resten av ingrediensene. La sausen koke i ca. 5 minutter.
- Smak til med salt, pepper og eventuelt litt mer whisky.
Entrecôte
- Ta kjøttet ut av kjøleskapet ca. 45 minutter før de skal stekes.
- Stek entrecôte på varm panne med litt olje og godt smør i ca. 3 minutter på hver side.
- Krydre med salt og pepper.
- La de hvile ca. 10 minutter.
- Legg gjerne på en bit kryddersmør ved servering.
- Skrell gulrot, persillerot, sellerirot, kålrot i remser, med en potetskreller og skjær fennikel i tynne remser.
- Kok i lettsaltet vann til de er knapt møre, 5-10 minutter, avhengig av tykkelsen på grønnsakene.
- Sil av vannet, legg på en raus bit smør og rist på kjelen så alt blir godt blandet med smøret.
Marchesi di Barolo Piemonte Barbera 2013
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar