Skal på juleselskap i dag. Alle skal ta med seg litt til felles brunch.
Røkelaks er noe det blir spist mye av i julen, så jeg lagde en god pai med laks og røkelaks.
Denne er lagd i en liten langpanne og er nok til 8 rikelige porsjoner.
PaideigSånn gjør du:
- Smuldre smør og mel.
- Tilsett 4 ss kaldt vann og elt deigen til alt er blandet og deigen myk og smidig.
- La stå i ca. 1 time i kjøleskapet.
- Kjevle ut deigen og legg i en paiform, som dekker hele formen.
- Prikk bunnen med gaffel og skjær bort det overflødige rundt kantene.
- Forstek bunnen nederst i ovnen på 200 grader i 15 minutter.
- 200 g røkelaks, uten skinn
- 500 g fersk laksefilet i biter, uten skinn og bein
- 2 purre i ringer
- 6 egg
- 3 dl fløte
- 3 dl melk
- Smør til steking
- 6 ss hakket dill
- Salt og pepper
Sånn gjør du:
- Stek purren i godt smør i ca. 15 minutter til den blir mør.
- Krydre med salt og pepper.
- Fordel purre, fersk og røkt laks i biter, i bunnen av den forstekte paideigen.
- Pisk sammen egg, melk, fløte, salt, pepper og dill i en bolle og hell det over laksen.
- Sett formen i ovnen og la den steke på 200 grader i ca. 40 minutter.
Til røkelaks og laks, passer det med en hvitvin med mye friskhet og med en del syre, som
balanserer fettet i laksen.
balanserer fettet i laksen.
Etter anbefalinger fra Vinmonopolet på Hamar, ble valget en tørr Italiensk hvitvin fra Pra' fra Soave.
Farge: Middels dyp strågul.
Lukt: Aroma med preg av gult eple og litt tropefrukt, hint av sitrus og blomst.
Smak: Ung og fruktig, preg av eple og sitrus, svakt bitter ettersmak.
Passer til:
Land/distrikt: Italia, Veneto, Soave Superiore
Årgang: 2013
Råstoff: Garganega 100%
Innhold: Alkohol 12,00% Sukker: 4,00 g/l Syre: 5,00 g/l
Lagringsgrad: Drikkeklar nå, men kan også lagres
Klar til og tilsette eggblandingen |
Klar til steking |
Ingredienser til laksepai |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar