Laksepai ~*♥*~ med fersk laks og røkelaks


Skal på juleselskap i dag. Alle skal ta med seg litt til felles brunch.

Røkelaks er noe det blir spist mye av i julen, så jeg lagde en god pai med laks og røkelaks.
Denne er lagd i en liten langpanne og er nok til 8 rikelige porsjoner.


Paideig
  • 200 g smør
  • 300 g hvetemel
  • 4 ss vann
Sånn gjør du:
  1. Smuldre smør og mel.
  2. Tilsett 4 ss kaldt vann og elt deigen til alt er blandet og deigen myk og smidig.
  3. La stå i ca. 1 time i kjøleskapet.
  4. Kjevle ut deigen og legg i en paiform, som dekker hele formen.
  5. Prikk bunnen med gaffel og skjær bort det overflødige rundt kantene.
  6. Forstek bunnen nederst i ovnen på 200 grader i 15 minutter.
Paifyll
  • 200 g røkelaks, uten skinn
  • 500 g fersk laksefilet i biter, uten skinn og bein
  • 2 purre i ringer
  • 6 egg
  • 3 dl fløte
  • 3 dl melk
  • Smør til steking
  • 6 ss hakket dill
  • Salt og pepper
Sånn gjør du:
  1. Stek purren i godt smør i ca. 15 minutter til den blir mør.
  2. Krydre med salt og pepper.
  3. Fordel purre, fersk og røkt laks i biter, i bunnen av den forstekte paideigen.
  4. Pisk sammen egg, melk, fløte, salt, pepper og dill i en bolle og hell det over laksen.
  5. Sett formen i ovnen og la den steke på 200 grader i ca. 40 minutter.
Pra Soave Classico Superiore 2013

Til røkelaks og laks, passer det med en hvitvin med mye friskhet og med en del syre, som
balanserer fettet i laksen. 

Etter anbefalinger fra Vinmonopolet på Hamar, ble valget en tørr Italiensk hvitvin fra Pra' fra Soave.


  • Farge: Middels dyp strågul.
  • Lukt: Aroma med preg av gult eple og litt tropefrukt, hint av sitrus og blomst.
  • Smak: Ung og fruktig, preg av eple og sitrus, svakt bitter ettersmak.
  • Passer til: Fisk   Lyst kjøtt   Ost  
  • Land/distrikt: Italia, Veneto, Soave Superiore
  • Årgang: 2013
  • Råstoff: Garganega 100%
  • Innhold: Alkohol 12,00% Sukker: 4,00 g/l Syre: 5,00 g/l
  • Lagringsgrad: Drikkeklar nå, men kan også lagres

  • 
    Klar til og tilsette eggblandingen
    Klar til steking
    Ingredienser til laksepai

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar

    Print Friendly and PDF