Lancashire hotpot med storfekjøtt c",)


Lancashire er et grevskap i England, hertugdømmet Lancaster.
Lancashire ble opprettet i 1182. I 1351 ble Lancashire et palatinatsgrevskap. 
Det ble innlemmet under den engelske kronen i 1399.

Lancashire hotpot er opprinnelig laget med lammekjøtt og mynte, men jeg har byttet ut lammekjøtt og mynte med oksekjøtt og bladpersille !

Resultatet er en kraftig, smakfull ovnsrett.
Passer godt på kalde vinterdager, sammen med ett glass fyldig rødvin ♫

Du trenger til 4 porsjoner:
  • Solsikke eller rapsolje
  • 800 g oksekjøtt skåret i biter, jeg brukte mørbrad
  • 2 ss tomatpuré
  • 3 dl kjøttkraft (vann + kjøttfond/buljong som er beregnet til 5dl vann)
  • 1 ss worcestershire sauce
  • 1 stk grov hakket løk
  • 1 stk stor gulrot, i skiver
  • 100 g selleri, i små terninger
  • Salt og pepper
  • 2 ss hakket frisk bladpersille, kun bladene
  • 1 ss potetmel 
  • 400 g poteter, i skiver
  • Smeltet smør
  • Persille, til pynt
Sånn gjør du:
  1. Stek kjøttet raskt i en varm panne med olje, i flere omganger.
  2. Legg kjøttet over i en kjele og rør inn tomatpuré.
  3. Tilsett kjøttkraft og worcestershiresauce.
  4. La det småkoke i 2-3 timer, til kjøttet er skikkelig mørt.
  5. Tilsett løk, gulrøtter og selleri og kok til grønnsakene er myke.
  6. Smak til med salt og pepper.
  7. Tilsett bladpersille og kok i 2-3 minutter.
  8. Tilsett potetmel utrørt i litt vann, for å tykne sausen litt.
  9. Legg kjøttblandingen over i en ildfast form.
  10. Del poteter i ganske tynne skiver og legg dem på toppen.
  11. Pensle potetene med smeltet smør.
  12. Stekes i ca. 30 minutter, på 180 grader varmluft, til potetene er gylne.
  13. Dryss over persille ved servering.




Appassimento Originale Vino Rosso

Karakteristikk: Fylde:Friskhet:Garvestoffer:
  • Farge: Dyp rød med blåskjær.
  • Lukt: Modne røde og mørke bær, krydder og hint animalske toner.
  • Smak: Saftig med solmoden frukt, kirsebær, krydder og lang avslutning.
  • Passer til: Storfe   Lam og sau   Storvilt  
  • Land/distrikt: Italia, Øvrige, Øvrige
  • Råstoff: Merlot 60%, Primitivo 30%, Negroamaro 10%
  • Metode: Tradisjonell vinifikasjon, druene tørker på stokkene i 15 dager.
  • Innhold: Alkohol 14,50%Sukker: 9,00 g/l Syre: 5,60 g/l
  • Lagringsgrad: Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Produsent: Casa Vinicola Botter Carlo

  • Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar

    Print Friendly and PDF