Sterkhetsgraden kan du bestemme selv etter hvor mye pepper du bruker.
Ett glass Masi Campofiorin 2010, passer godt til denne retten.
Spis & Nyt !
Ett glass Masi Campofiorin 2010, passer godt til denne retten.
Spis & Nyt !
- 250 g biff av ytrefilet eller mørbrad per person
- Stekesmør
- Solsikkeolje
- Peppermix, ca. 1/2 ss per biff
- Salt
- 1 stk bakepotet per person
- Kryddersmør
- Sukkererter, ca. 75 g per person
- Rødløk, ca. 1/2 rødløk per person
- Cherrytomater, 4 stk per person
- Peppersaus *
Bakt potet:
Stek bakepotetene i stekeovn på 250 grader i ca. 1-2 timer, avhengig av størrelsen.
Bruk en strikkepinne, for og sjekke om potetene er ferdig.
Server poteten med en raus bit kryddersmør.
Pepperbiff:
- Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30 minutter før det skal stekes.
- Krydre biffene godt med peppermix.
- Bruk sterk varme og stek biffen i en blanding av smør og olje, 2-3 minutter på hver side.
- Krydre biffene med salt.
- La kjøttet hvile i ca. 10 minutter før servering.
Rosepeppersaus:
Oppskrift til 4 porsjoner:
- 3 ss smør
- 1 løk
- 1 rød paprika
- 2 ts svart pepper, knust
- 2 ts rosepepper, knust
- 3 ss hvetemel
- 4 dl oksekraft, vann + ett beger kjøttfond
- 1 dl fløte
- Sukkerkulør
Sånn gjør du:
- Knus pepper i en morter.
- Skjær løk og paprika i små terninger, fres disse i smøret og ha på pepper.
- Strø over mel og spe med kjøttkraft, mens du rører godt.
- Kok sausen i 20 minutter.
- Sil sausen og kok den opp med litt fløte. Tilsett litt sukkerkulør om du synes sausen er for lys.
Grønnsaker
- Skrell og skjær rødløk i båter.
- Stek den i smør til den er gyllen.
- Tilsett sukkererter og cherrytomater, delt i to.
- La det steke sammen i ca. 3 minutter.
- Krydre med salt og pepper.
⋱ ⋮ ⋰ ⋰
.((¯`´¯) Spis & nyt !!!
`*.¸.*.✿✿¸.•*¨`*•..¸✿ღ¸.•*¨`*•..¸✿✿
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar