God gammel tradisjonell skandinavisk dessert ~*♥*~
Norges mest spiste dessert på juleaften.
På flatbygda i Hedmark er det mange, som spiser risengrynsgrøt med sukker, kanel og meierismør til formiddagsmat på juleaften og restene blir brukt i desserten.
Hvor mye grøt du bruker er smak og behag.
Noen foretrekker masse krem og andre vil ha den litt tykkere.
I Danmark og Sverige er det vanlig og blande inn hakkede mandler.
Server gjerne retten med 👉 Strull eller krumkaker, gjerne formet som skåler.
Oppskrift på krumkaker finner du 👉 her .
Riskrem:
- 500-700 g kokt, avkjølt risengrynsgrøt
- 4 ss sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 3 dl kremfløte
- Bland sammen fløte, sukker og vaniljesukker.
- Pisk til krem.
- Rør inn risengrynsgrøt med en slikkepott eller sleiv, til riskremen har fått ønsket konsistens.
- 4 dl god rød saft
- 3 dl vann
- 1 ss potetmel
Sånn gjør du:
Hvor mange har ikke stått over kjelen med risengrynsgrøt -og rørt og rørt i over en time 😒
Allikevel blir grøten svidd i bunn !! ALDRI MER 👩🍳😅
- Bland ut saft med vann.
- Kok opp saft og potetmel under omrøring.
- La sausen bli kald før servering.
Hvor mange har ikke stått over kjelen med risengrynsgrøt -og rørt og rørt i over en time 😒
Allikevel blir grøten svidd i bunn !! ALDRI MER 👩🍳😅
Oppskrift 👉 her !
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar