Rask, sunn, enkel og god hverdagsmiddag, men allikevel god nok for et middagsselskap !
Skrei kan byttes ut med 'vanlig' torsk, hvis det ikke er sesong for skrei.
I glasset: Dom. Marguerite Dupasquier Pinot Noir 2013
Skrei er torsk som vokser opp i Barentshavet.
Skreiens fiskekjøtt har ekstra mye muskler, god fasthet og et hvitt delikat fiskekjøtt.
Når den er i sin beste alder svømmer den fra det kalde Barentshavet til Lofoten for å gyte,
det skjer i Skrei-sesongen, som begynner i midten av januar til slutten av mars.
Jeg brukte skreiloins i dag, det er ryggstykkene på fisken, selve 'indrefileten'.
Denne delen har det beste 'kjøtt-stykket' på fisken, fast og kraftig.
Den egner seg godt til å pannesteke eller ovnsbake, da den ikke går så lett i stykker under tilberedningen.
Skreiens fiskekjøtt har ekstra mye muskler, god fasthet og et hvitt delikat fiskekjøtt.
Når den er i sin beste alder svømmer den fra det kalde Barentshavet til Lofoten for å gyte,
det skjer i Skrei-sesongen, som begynner i midten av januar til slutten av mars.
Jeg brukte skreiloins i dag, det er ryggstykkene på fisken, selve 'indrefileten'.
Denne delen har det beste 'kjøtt-stykket' på fisken, fast og kraftig.
Den egner seg godt til å pannesteke eller ovnsbake, da den ikke går så lett i stykker under tilberedningen.
Smaken er mer framtredende og saltinnholdet lavere enn hos norske spekeskinker.
Kjøttet er dessuten ofte mørere. Grisene fores med korn (mais) og urter.
Grisene som brukes til produksjon av serranoskinke, skal ikke være eldre enn 8 måneder når de slaktes.
Til 4 porsjoner trenger du:
- 4 stk a ca. 200 g skreifilet, uten skinn og bein
- 4 store skiver serranoskinke
- 2 sitroner
- 800 g poteter, ferdig skrelt
- 300 g frosne erter
- 1 ss meierismør
- 1,5 dl matfløte
- 1 rød chili
- Pepper
- Salt
- Ruccola
- Havsalt
- Skrell poteter, skjær dem i biter og kok dem.
- Finhakk chili.
- Gi de fryste ertene et rask oppkok, sil av vannet.
- Varm opp fløten i en liten kjele.
- Sil av vannet på potene og mos dem med en gaffel eller potetstapper, stavmikser anbefales ikke.
- Bland inn smør, fløte, litt pepper, chili og ertene.
- Smak til med salt rett før servering, hvis du tilsetter saltet før kan potetmosen fort bli litt seig.
- Forvarm ovnen til 200ºC
- Krydre fisken med salt og pepper, legg fisken på en stekplate med bakepapir og legg på en skive serranoskinke over toppen av hver filet.
- Del sitronene i to, så du får 4 halve sitroner. Skjær av litt av enden så den står støtt på tallerken ved servering.
- Legg halvdelene, med skjæreflaten ned på brettet ved siden av fisken.
- Stek i forvarmet ovn i 15 minutter.
Dom. Marguerite Dupasquier Pinot Noir 2013
Varetype: Rødvin
En rød burgunder til ca. kr. 150,- ( i 2016)
Burgundervin (fransk:
vignoble de Bourgogne) er en beskyttet betegnelse for
vindistriktet som befinner seg i Bourgogne i Frankrike i departementene Yonne,
Côte-d'Or og Saône-et-Loire
Farge: Middels dyp rød.
Lukt: Aroma med preg av røde bær og urter, hint av krydder og fat.
Smak: Ung og preget av røde bær, litt krydder og sevje.
Råstoff: Pinot Noir 100%
Innhold: Alkohol 12,50%Sukker: 1,20 g/l Syre: 4,20 g/l
Lagringsgrad: Drikkeklar nå, men kan også lagres
Produsent: Dom. Dupasquier
Grossist: Robert Prizelius AS
Forbereder fisken klar for steking |
Klar til servering ! Spis & Nyt ✿ |
Ingredienser |
Noe så herlig ✿ Dem som ikke 'liker' fisk går glipp av mye godt !! Fersk fisk i bøtter og spann levert av innlandets beste fiskebutikk: Knutstad & Holen A/S ♫♫ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar