En av mine lesere etterlyste sursøt kylling - nå kommer'n 😘
Det er en klassisk kinesisk rett, som man finner på stort sett alle kinarestauranter !!
Finnes i 1000-vis forskjellige utgaver, dette ble min.
Smaker smaskens godt ♫♫
Du trenger til 4 porsjoner:
- 2 små bokser (ca. 400 g) hermetisk ananas i biter, juicen skal også brukes
- 1,5 dl kyllingkraft, jeg brukte ett beger kyllingfond og vann
- 3 ss god ketchup
- 2,5 ss eplecidereddik
- 2 ss potetmel
- 1 ss demerasukker
- 3 ss soyasaus
- 1 ss solsikke- eller rapsolje
- 1 løk, hakket
- 1 rød chili
- 1 rød paprika,
- 1 liten grønn paprika
- 1 gul paprika
- 2 gulrøtter
- 600 g kyllingfilet
- 125 g babymais
- 2 tomater
- Salt
- Pepper
- Ris
- Koriander
Sånn gjør du:
- Lag sursøt saus ved å vispe sammen ananasjuice fra boksene, kyllingkraft, ketchup, eddik, soyasaus, demrasukker og potetmel.
- Hakk løk og chili. Rens og skjær paprika i terninger. Fjern innmaten i tomatene og skjær dem i biter. Skjær gulrøtter i ganske tynne staver og kylling i tynne strimler. Det lønner seg å forberede alle ingrediensene før du begynner stekingen.
- Varm oljen i en stekepanne på sterk varme.
- Tilsett løk, chili, paprika, gulrøtter og kylling og stek under ømrøring i ca. 5 minutter.
- Tilsett mais, ananas og den sursøte sausen. La det koke i 2 minutter.
- Tilsett tomater og kok i ytterliger 2 minutter eller til sausen tykner, kyllingen er gjennomstekt og grønnsakene er møre, men fremdeles har litt tyggemotstand.
- Smak til med salt og pepper -og eventuelt litt mer soyasaus.
- Serveres med kokt ris og frisk koriander.
Skjært opp ingrediensene ♫♫ |
Lager sursøt saus ♫♫ |
Steking pågår !! ♫♫ |
Klar til servering ♫♫ |
Smaker smaskens ♫♫ Spis & Nyt !!! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar